Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 24/11

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λούκα Γκουαντανίνο και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

the_fabelmans2 «The Fabelmans»

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λούκα Γκουαντανίνο και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

The Fabelmans

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αυτοβιογραφείται και "βλέπει" Όσκαρ. Η 34η ταινία στη σπουδαία φιλμογραφία του καθολικού κινηματογραφικού παραμυθά Στίβεν Σπίμπλεργκ, ίσως τον φέρει ξανά μεταξύ των οσκαρικών φαβορί μετά και την κυριαρχία της στο φεστιβάλ του Τορόντο. Ένα ακόμα ατού, το γεγονός πως το "Fabelmans" αποτελεί μια ημι-αυτοβιογραφία του Σπίλμπεργκ και ταυτόχρονα ένα γράμμα αγάπης στο σινεμά. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία αφορά το 16χρονο Σάμι Φέιμπελμαν (Γκάμπριελ ΛαΜπελ) ο οποίος φιλοδοξεί όταν μεγαλώσει να γίνει σκηνοθέτης. Τη μητέρα του υποδύεται η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς και τον πατέρα του ο φρέσκος από την επιτυχία του "Batman" Πολ Ντάνο. Το καστ συμπληρώνουν οι Σεθ Ρόγκεν και Τζουντ Χιρς, ενώ τη μουσική συνθέτει ο εμβληματικός Τζον Γουίλιαμς. Στο σενάριο ο Σπίλμπεργκ συνεργάζεται με το βραβευμένο με Πούλιτζερ Τόνι Κούσνερ, με τον οποίο στο παρελθόν έχουν ενώση ξανά τις δυνάμεις τους στα "Λίνκολν" και "Μόναχο".

Bones and All

Κανιβαλιστικές ορέξεις από τους Τιμοτέ Σαλαμέ και Λούκα Γκουαντανίνο. Πέντε χρόνια μετά το λαοφιλές "Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου", ο Ιταλός σκηνοθέτης επανενώνεται με το σταθερά ανερχόμενο νεαρό σταρ σε μια ταινία που συνδυάζει στοιχεία horror με το ρομάντζο. Ο ηθοποιός υποδύεται ένα τυχοδιώκτη που ζει εν κινήσει στους δρόμους των ΗΠΑ. Σε μια από τις διαδρομές του γνωρίζει μια κοπέλα (η βραβευμένη στη Βενετία Τέιλορ Ράσελ) η οποία έχει μία παράξενη επιθυμία: να τρώει τους ανθρώπους που την αγαπούν.

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Το διάσημο παραμύθι διά χειρός του οσκαρικού Μεξικανού δημιουργού. Σε συνεργασία με τον κορυφαίο στο stop-motion animation Μαρκ Γκούσταφσον, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ("Ο Λαβύρινθος του Πάνα", "Η Μορφή του Νερού") μεταφέρει μέσω κινουμένων σχεδίων στο σινεμά τη γνωστή ιστορία του Κάρλο Κολόντι. Σε αυτήν, ένας ξυλουργός βλέπει μαγικά να ζωντανεύει ένα ξύλινο αγόρι που είχε κατασκευάσει, ο Πινόκιο, βάζοντας ωστόσο γρήγορα τη ζωή του σε μπελάδες εξαιτίας των ψεμάτων του.

Τέλος Χρόνου

Ντοκιμαντέρ ενηλικίωσης του Λουκά Παλαιοκρασά. Σε βάθος δύο ετών, ο σκηνοθέτης κινηματογραφεί το τι σημαίνει να γίνεσαι 18 για τέσσερις μαθητές λυκείου, οι οποίοι στη ζωή τους έχουν γνωρίσει μια ατέρμονη διαδοχή κρίσεων, από την οικονομική ως την υγειονομική.

Παράξενος Κόσμος

Animation sci-fi εξερεύνησης. Η ταινία μάς συστήνει μία μυθική οικογένεια εξερευνητών, τους Κλέιντ, και την προσπάθειά τους να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα. 

Το Λευκό Περιστέρι

Τσέχικο ποιητικό σινεμά του 1960. Ένα ταχυδρομικό περιστέρι με προορισμό τη Γερμανία χάνει τη ζωή του, όταν ένα αγόρι με αναπηρία το πυροβολεί για εξάσκηση. Ένας καλλιτέχνης που βρίσκει το περιστέρι, όμως, γίνεται φίλος με το αγόρι. Μαζί περιθάλπουν το περιστέρι μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. Την ίδια στιγμή, ένα κορίτσι στη Βαλτική Ακτή περιμένει να επιστρέψει το περιστέρι της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτές είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο 11ο Beyond Borders

Διαβάστε αναλυτικά για το ελληνικό πρόγραμμα και τις δράσεις του 11ου Beyond Borders Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/07/2026

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γίνεται υπαίθριο σινεμά με δωρεάν προβολές

Επειδή καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά δεν είναι καλοκαίρι, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους στο Αίθριό της!

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Νέος Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, "Τρέξε Λόλα Τρέξε", Στάνλεϊ Κιούμπρικ κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (23-29/07)

Σαρωτικό ξεκίνημα στις ΗΠΑ για την "Οδύσσεια"

Σπάζοντας μια σειρά εισπρακτικών ρεκόρ, η "ελληνική" περιπέτεια του Κρίστοφερ Νόλαν έκανε το καλύτερο πρώτο τριήμερο της χρονιάς στην Αμερική για ταινία που δεν είναι... animation.

Τελικά, αξίζει να δεις την 'Οδύσσεια' του Κρίστοφερ Νόλαν;

Το απόλυτο έπος διασκευάζεται με τα μάτια στο σήμερα, ως μια άνιση, μα ενδιαφέρουσα και πολυπίπεδη αλληγορία η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο χολιγουντιανό υπερθέαμα και το εσωτερικό, υπαρξιακό δράμα.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 23/07

Νέος Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, "Τρέξε Λόλα Τρέξε", Στάνλεϊ Κιούμπρικ κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (23-29/07)

Παλιές, καλές ταινίες τρόμου που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες παλιές, καλές ταινίες τρόμου αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.