Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 24/11

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λούκα Γκουαντανίνο και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

the_fabelmans2 «The Fabelmans»

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λούκα Γκουαντανίνο και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

The Fabelmans

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αυτοβιογραφείται και "βλέπει" Όσκαρ. Η 34η ταινία στη σπουδαία φιλμογραφία του καθολικού κινηματογραφικού παραμυθά Στίβεν Σπίμπλεργκ, ίσως τον φέρει ξανά μεταξύ των οσκαρικών φαβορί μετά και την κυριαρχία της στο φεστιβάλ του Τορόντο. Ένα ακόμα ατού, το γεγονός πως το "Fabelmans" αποτελεί μια ημι-αυτοβιογραφία του Σπίλμπεργκ και ταυτόχρονα ένα γράμμα αγάπης στο σινεμά. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία αφορά το 16χρονο Σάμι Φέιμπελμαν (Γκάμπριελ ΛαΜπελ) ο οποίος φιλοδοξεί όταν μεγαλώσει να γίνει σκηνοθέτης. Τη μητέρα του υποδύεται η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς και τον πατέρα του ο φρέσκος από την επιτυχία του "Batman" Πολ Ντάνο. Το καστ συμπληρώνουν οι Σεθ Ρόγκεν και Τζουντ Χιρς, ενώ τη μουσική συνθέτει ο εμβληματικός Τζον Γουίλιαμς. Στο σενάριο ο Σπίλμπεργκ συνεργάζεται με το βραβευμένο με Πούλιτζερ Τόνι Κούσνερ, με τον οποίο στο παρελθόν έχουν ενώση ξανά τις δυνάμεις τους στα "Λίνκολν" και "Μόναχο".

Bones and All

Κανιβαλιστικές ορέξεις από τους Τιμοτέ Σαλαμέ και Λούκα Γκουαντανίνο. Πέντε χρόνια μετά το λαοφιλές "Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου", ο Ιταλός σκηνοθέτης επανενώνεται με το σταθερά ανερχόμενο νεαρό σταρ σε μια ταινία που συνδυάζει στοιχεία horror με το ρομάντζο. Ο ηθοποιός υποδύεται ένα τυχοδιώκτη που ζει εν κινήσει στους δρόμους των ΗΠΑ. Σε μια από τις διαδρομές του γνωρίζει μια κοπέλα (η βραβευμένη στη Βενετία Τέιλορ Ράσελ) η οποία έχει μία παράξενη επιθυμία: να τρώει τους ανθρώπους που την αγαπούν.

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Το διάσημο παραμύθι διά χειρός του οσκαρικού Μεξικανού δημιουργού. Σε συνεργασία με τον κορυφαίο στο stop-motion animation Μαρκ Γκούσταφσον, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ("Ο Λαβύρινθος του Πάνα", "Η Μορφή του Νερού") μεταφέρει μέσω κινουμένων σχεδίων στο σινεμά τη γνωστή ιστορία του Κάρλο Κολόντι. Σε αυτήν, ένας ξυλουργός βλέπει μαγικά να ζωντανεύει ένα ξύλινο αγόρι που είχε κατασκευάσει, ο Πινόκιο, βάζοντας ωστόσο γρήγορα τη ζωή του σε μπελάδες εξαιτίας των ψεμάτων του.

Τέλος Χρόνου

Ντοκιμαντέρ ενηλικίωσης του Λουκά Παλαιοκρασά. Σε βάθος δύο ετών, ο σκηνοθέτης κινηματογραφεί το τι σημαίνει να γίνεσαι 18 για τέσσερις μαθητές λυκείου, οι οποίοι στη ζωή τους έχουν γνωρίσει μια ατέρμονη διαδοχή κρίσεων, από την οικονομική ως την υγειονομική.

Παράξενος Κόσμος

Animation sci-fi εξερεύνησης. Η ταινία μάς συστήνει μία μυθική οικογένεια εξερευνητών, τους Κλέιντ, και την προσπάθειά τους να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα. 

Το Λευκό Περιστέρι

Τσέχικο ποιητικό σινεμά του 1960. Ένα ταχυδρομικό περιστέρι με προορισμό τη Γερμανία χάνει τη ζωή του, όταν ένα αγόρι με αναπηρία το πυροβολεί για εξάσκηση. Ένας καλλιτέχνης που βρίσκει το περιστέρι, όμως, γίνεται φίλος με το αγόρι. Μαζί περιθάλπουν το περιστέρι μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. Την ίδια στιγμή, ένα κορίτσι στη Βαλτική Ακτή περιμένει να επιστρέψει το περιστέρι της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.