Ο Κουέντιν Ταραντίνο γυρίζει τηλεοπτική σειρά

Αφήνει προς στιγμή τη μεγάλη για χάρη της μικρής οθόνης ο κορυφαίος σκηνοθέτης για μια μίνι σειρά 8 επεισοδίων.

Κουέντιν Ταραντίνο

Ένας από τους πιο ουσιώδεις γνώστες του κινηματογράφου πρόκειται να στραφεί, προς στιγμήν τουλάχιστον, στη γοητεία της τηλεόρασης. Ο λόγος για τον οσκαρικό Κουέντιν Ταραντίνο ("Pulp Fiction") ο οποίος αποκάλυψε πως αυτήν την περίοδο ετοιμάζει την πρώτη τηλεοπτική (μίνι) σειρά του, η οποία θα έχει διάρκεια 8 επεισοδίων και θα κάνει πρεμιέρα το 2023.

Την είδηση μοιράστηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε μια συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου Έλβις Μίτσελ στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου του "Cinema Speculation". Βέβαια, μπορεί αυτό να πρόκείται τυπικά για το τηλεοπτικό ντεμπούτο του Ταραντίνο, ωστόσο ο Αμερικανός είχε στο παρελθόν επαφές με τον κόσμο της μικρής οθόνης. Το μακρινό 1995 είχε σκηνοθετήσει το επεισόδιο 24 ("Motherhood") της πρώτης σεζόν του μεγάλου σουξέ "E.R.", συμμετέχοντας μάλιστα και ως ηθοποιός στο διμερές επεισόδιο "Alias", ενώ μια δεκαετία αργότερα έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε δύο επεισόδια της αστυνομικής σειράς "CSI: Crime Scene Investigation". Επιπλέον, ο Ταραντίνο είχε δουλέψει πάνω την τηλεοπτική βερσιόν της ταινίας "Από το Σούρουπο ως την Αυγή" (Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, 1996) της οποίας, εξάλλου, είχε υπογράψει το σενάριο. Θυμίζουμε, ακόμα, πως το 2015 ο 59χρονος δημιουργός συνεργάστηκε με το Netflix ώστε να προβληθεί με τη μορφή επεισοδίων το γουέστερν του "Οι Μισητοί Οκτώ".

Ο Κουέντιν Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας

Η είδηση για την τηλεοπτική εξόρμηση του Ταραντίνο έρχεται τρία χρόνια μετά το "Κάποτε στο... Χόλιγουντ" και δύο από όταν ανακοίνωσε πως σκέφτεται σοβαρά το επόμενο φιλμ του, δέκατο συνολικά, να είναι και το τελευταίο του. Τα τελευταία χρόνια ο σκηνοθέτης είχε αφοσιωθεί στη συγγραφή, παίρνοντας ένα διάλειμμα από το σινεμά, κυκλοφορώντας τη λογοτεχνική εκδοχή του "Κάποτε..." και τώρα το "Cinema Speculation", το οποίο αντλεί έμπνευση από τη σπουδαία κριτικό κινηματογράφου Πολίν Καέλ.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από τη δέκατη ταινία του Ταραντίνο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Ο δημιουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτή να αποτελεί νέο σίκουελ του "Kill Bill", ενώ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να μετάφερει ως έπος στο σινεμά το νουάρ μυθιστόρημα "Stick" του Έλμορ Λέναρντ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.