Οι ταινίες μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι στο Cinobo

Σασπένς, αγωνία, ανατροπές και δολοφονίες σας περιμένουν στην ελληνική streaming πλατφόρμα.

Έγκλημα στο Νείλο

Το Cinobo γυρνά πίσω τον χρόνο στην 8ετία που δημιουργήθηκαν οι σημαντικότερες -και κλασικές πλέον ως σήμερα- κινηματογραφικές μεταφορές των πιο αγαπημένων βιβλίων της βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος, Άγκαθα Κρίστι, και παρουσιάζει τη συλλογή Best of Agatha Christie. 

Η Άγκαθα Κρίστι θεωρούσε τις περισσότερες μεταφορές των βιβλίων της ανάξιες λόγου, με εξαίρεση τον "Μάρτυρα Κατηγορίας" (1957) του Μπίλι Γουάιλντερ. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν πολλοί ώστε να πειστεί να δώσει τα δικαιώματα για μια νέα προσπάθεια, αρχικά στο πιο εμβληματικό διεθνώς βιβλίο της που θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μια σειρά κινηματογραφικών μεταφορών που θα στέκονταν περήφανες πλάι στο όνομα της θρυλικής συγγραφέα. Το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" πήρε τελικά την πολυπόθητη άδεια και έναν χρόνο περίπου πριν τον θάνατό της, η Κρίστι δήλωνε πως βρέθηκε και δεύτερη μεταφορά βιβλίου της για την οποία ένιωθε καλά. 

Ο Ηρακλής Πουαρό του Πίτερ Ουστίνοφ και του Άλμπερτ Φίνεϊ και η Μις Μαρπλ της Άντζελα Λάνσμπερι, ξεδιαλύνουν μυστηριώδεις φόνους προσφέροντας το απόλυτο whodunnit. Με φόντο το θρυλικότερο τρένο της κινηματογραφικής ιστορίας, ένα κρουαζιερόπλοιο που πλέει στον ποταμό Νείλο, ένα χωριό της Αγγλίας και ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου, ο θρυλικός Πουαρό και η αξεπέραστη Μις Μαρπλ συναντούν και υποπτεύονται θρύλους του παγκόσμιου σινεμά.

Οι ταινίες της συλλογής

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Σίντνεϊ Λουμέτ, 1974) 

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου διάσημου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι, με την αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Σίντνεϊ Λουμέτ, πλήθος αστέρων της εποχής από το παλιό και το νέο Χόλιγουντ. 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αγέραστο ως σήμερα.

Έγκλημα στο Νείλο (Τζον Γκιλέρμιν, 1978)

Έγκλημα στο Νείλο

Από τις κλασικότερες ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι, με τον Πίτερ Ουστίνοφ σκέτη απόλαυση στο ρόλο του Πουαρό, ο οποίος καλείται να λύσει το αίνιγμα ενός φόνου με υπόπτους μια πλειάδα σούπερ σταρ της εποχής: Άντζελα Λάνσμπουρι, Μπέτι Ντέιβις, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ και Μία Φάροου.

Σπασμένος Καθρέφτης (Γκάι Χάμιλτον, 1980) 

Σπασμένος Καθρέφτης

Μια από τις πιο γνωστές μεταφορές βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, με ένα εντυπωσιακό καστ από αστέρες του Χόλιγουντ (Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάντσον, Κιμ Νόβακ, Τόνι Κέρτις) και την αξέχαστη Άντζελα Λάνσμπερι στον εμβληματικό ρόλο της Μις Μαρπλ.

Δύο Εγκλήματα Κάτω από τον Ήλιο (Γκάι Χάμιλτον, 1982) 

Δύο Εγκλήματα Κάτω από τον Ήλιο

Ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει ένα μυστήριο φόνου που κυριολεκτικά δεν ήταν δυνατόν να έχει διαπραχθεί. Οι διακοπές γίνονται συνώνυμο του εγκλήματος σε ένα ηλιόλουστο whodunit με τους Τζέιν Μπίρκιν, Μάγκι Σμιθ, Νταϊάνα Ριγκ και Τζέιμς Μέισον. Εξαιρετικά υποτιμημένο της εποχής του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.