Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 17/11

Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, Βίκι Κριπς και πολλά ακόμα πρωτοκλασάτα ονόματα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

to_menou_erxodai

Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, Βίκι Κριπς και πολλά ακόμα πρωτοκλασάτα ονόματα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Μενού

Ρέιφ Φάινς και Άνια Τέιλορ-Τζόι σε αγωνιώδες γαστρονομικό θρίλερ. Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που σοκάρουν.

Μπάρντο, το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες

Ο οσκαρικός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου αυτοψυχαναλύεται. Αφού κερδίσει ένα σημαντικό διεθνές βραβείο, ο Σιλβέιρο, ένας διάσημος δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ, επιστρέφει στην πατρίδα του στο Μεξικό. Το φαινομενικά απλό ταξίδι, όμως, παίρνει αναπάντεχα υπαρξιακές διαστάσεις, καθώς αναμνήσεις και φόβοι από το παρελθόν παρεισφρέουν στο παρόν γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση αμηχανίας και απορίας.

Κορσές

Μια θρασύς βιογραφία της πριγκίπισσας Σίσσυ. Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, είδωλο ομορφιάς και γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές, κλείνει τα 40 το 1877 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Προσπαθεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Αν και ο ρόλος της έχει περιοριστεί σε εθιμοτυπικά καθήκοντα, η δίψα της για μάθηση και ζωή, την κάνει όλο και πιο ανήσυχη. Ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Αγγλία και τη Βαυαρία, επισκέπτεται πρώην εραστές και παλιούς φίλους, αναζητώντας τον ενθουσιασμό της νιότης. Η Σίσσυ επαναστατεί ενάντια στην υπερβολική εικόνα του εαυτού της, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να προστατεύσει την κληρονομιά της.

Ο Σπόρος μιας Αγάπης

Βραδυφλεγές φεστιβαλικό δράμα εποχής από την Κίνα. Η ιστορία της Μα και του Κάο, δύο μεσηλίκων που βιώνουν μοναξιά και αναγκάζονται να παντρευτούν. Αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες της φύσης και της ζωής στη φάρμα, το ζευγάρι προσπαθεί να κατανοήσει τους κύκλους της γης και να βρει αρμονία εν μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων της καλλιέργειας – παράλληλα, βέβαια, η μεταξύ τους σχέση ξεκινά να ανθίζει και να αποφέρει καρπούς.

Στο Σύρμα

Διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αντώνη Κατσά. Το 1948, ένας άντρας οδηγείται στην εξορία της Μακρονήσου. Εκεί, ένας σκληρός βασανιστής προσπαθεί να σπάσει το ηθικό του ώστε να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του κομμουνισμού. Δέκα χρόνια μετά κι ενώ ο καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την αμφότερη έκπληξη και την απορρέουσα συζήτηση, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.