Μάθε πώς να αφηγείσαι μια ιστορία με την καθοδήγηση του βραβευμένου Νίκου Πηλού

Στο σεμινάριο της σχολής "Όραμα", ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός θα διδάξει όλους τους "κανόνες" που κάποιος πρέπει να ακολουθήσει για να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη ιστορία βήμα-βήμα.

022_1.jpg

Για την δημιουργία μιας ιστορίας ντοκιμαντέρ υπάρχει μία ολόκληρη διαδικασία μεταξύ του να οραματιστείς την ιδέα μέχρι να της δώσεις μορφή και έννοια. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να προσεγγίσεις ένα πρότζεκτ, ωστόσο τα θεμελιώδη στοιχεία είναι τα ίδια για κάθε είδος δουλειάς. 

Σε αυτό το σεμινάριο της σχολής "Όραμα", ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, θα διδάξει όλους τους "κανόνες" που κάποιος πρέπει να ακολουθήσει για να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη ιστορία βήμα-βήμα. Θα μάθουμε πώς βρίσκουμε μία ενδιαφέρουσα ιδέα, ένα σενάριo, πώς γίνεται ο ερευνητικός σχεδιασμός και ποιοι είναι τρόποι οπτικοποίησης. Επίσης, το σεμινάριο θα ασχοληθεί με θεματικές όπως η προ-παραγωγή, τα κόστη, τα χρονοδιαγράμματα και οι προθεσμίες. Τέλος θα δουμε πώς γίνεται μια φωτογράφηση, πως δουλεύεται αυτό το πεδίο, πώς κάνουμε editing και προετοιμασία παρουσίασης της ιστορίας, πώς την προωθούμε και πώς την προσαρμόζουμε για κάποια πλατφόρμα ή έκθεση.

Σημαντικό κομμάτι της διδασκαλίας θα αποτελέσει επίσης και η αλληλεπίδραση μεταξύ του καθηγητή και των συμμετεχόντων. Τις πρώτες τρεις μέρες όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το πορτφόλιο τους, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και οπτικές γωνίες, να μοιραστούν εμπειρίες και να προτείνουν νέους αλλά και καθιερωμένους τρόπους αφήγησης. Μετά την κατανόηση των θεωρητικών πτυχών και της μεθοδολογίας, οι μαθητές θα κληθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Με την καθοδήγηση του Νίκου Πηλού και μέχρι το τέλος του εργαστηρίου θα έχουν μία καινούργια ολοκληρωμένη ιστορία, έτοιμη να την προσθέσουν στο πορτφόλιο τους.

013_1-1.jpg

Ο Νίκος Πηλός είναι βραβευμένος και ένας από τους διασημότερους της Ευρώπης φωτορεπόρτερ-σκηνοθέτης, που αυτή τη στιγμή εδρεύει στην Αθήνα. Έχει ταξιδέψει πολύ, και με τη δουλειά του έχει καταγράψει πολέμους, φυσικές καταστροφές, τη φτώχεια, τον κοινωνικοοικονομικό αγώνα και τις πολιτιστικές αλλαγές. Η δουλειά του εμφανίζεται τακτικά σε κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά και έχει εκτεθεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Από την πρώτη του αποστολή στον Λίβανο το 1988, έχει καλύψει μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όπως η ανατροπή του Νικολάε Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, οι πόλεμοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο πόλεμος στο Ιράκ και τη σύγκρουση του 2006 στον Λίβανο.

Ημερομηνίες: 11,  12, 13, 19, 20, 26, 27 Νοεμβρίου & 10, 11 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 18:00–21:00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.