Το Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει για πέμπτη χρονιά

35 προβολές, 41 βίντεο-εγκαταστάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις και Q&As έρχονται εν όψει του 5oυ Balkan Can Kino Συμποσίου Κινηματογράφου.

Untitled.png

Η επερχόμενη έκδοση του 5oυ Balkan Can Kino Συμποσίου Κινηματογράφου εστιάζει στο θέμα της αποαποικιοποίησης και περιλαμβάνει 35 προβολές, 41 βίντεο-εγκαταστάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις και Q&As.

Τι είναι ο αποικισμός σήμερα; Είμαστε αποικισμένοι; Πώς αποαποικιοποιούμαστε; Γιατί η αποαποικιοποίηση είναι σημαντική στους κοινωνικούς αγώνες; Τι είναι το προνόμιο; Πώς επηρεάζει ο τουρισμός τις τοπικές κοινότητες; Τι σημαίνει να ζεις ως μειονότητα; Πώς αποδομούμε το φύλο; Οι πόλεις στις οποίες ζούμε, ανήκουν σ' εμάς;

Από τις 19 έως τις 26 Νοεμβρίου, μέσω προβολών ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, παρουσιάζονται νέα και καινοτόμα οπτικοακουστικά έργα, που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη δική μας ταυτότητα, θέση και σχέση με την αποαποικιοποίηση. Το #5BCKFS πραγματοποιείται σε διαφορετικές τοποθεσίες, χώρους και αίθουσες στην Αθήνα. 

Όλες οι εκδηλώσεις του Συμποσίου είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα must blockbusters που κάνουν πρεμιέρα το φθινόπωρο

Οι μεγάλοι εμπορικοί τίτλοι που πρόκειται να δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/09/2025

Είστε έτοιμοι για το Animasyros 2025;

Δείτε πώς το Φεστιβάλ θα σας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό σύμπαν κινουμένων σχεδίων και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη Σύρο.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/9

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στο μενού των προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

Η γνώμη του "α" για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι

Το "Father Mother Brother Sister" έφερε στον Αμερικανό σκηνοθέτη τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.

"Ας περιμένουν οι γυναίκες" (και) με live μουσική απόψε στην Τεχνόπολη

Το καλτ φιλμ του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί με όλα τα τραγούδια του ερμηνευμένα επί σκηνής από την Babis Batmanidis Co(m)pany.

Ο Τζιμ Τζάρμους έκανε ανατροπή και απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία

Σχεδόν από το πουθενά ο Αμερικανός σκηνοθέτης θριάμβευσε στη Μόστρα με το "Father Mother Sister Brother".

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.