Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 3/11

Μια πρωτοκλασάτη χολιγουντιανή παραγωγή, ο πιο ευαίσθητος Νοέ και ένα οσκαρικά υποψήφιο ντοκιμαντέρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

amsterdam2 «Άμστερνταμ»

Μια πρωτοκλασάτη χολιγουντιανή παραγωγή, ο πιο ευαίσθητος Νοέ και ένα οσκαρικά υποψήφιο ντοκιμαντέρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Άμστερνταμ

Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκο Ρόμπι, Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον και Άνια Τέιλορ-Τζόι σε λουσάτο μυστήριο εποχής σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για 5 Όσκαρ Ντέιβιντ Ο. Ράσελ ("The Fighter", "Οδηγός Αισιοδοξίας"). Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του '30, τρεις φίλοι κατηγορούνται άδικα για φόνο. Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αθωότητά τους, όμως, ανακαλύπτουν μια αδιανόητη πλεκτάνη.

Vortex

Η πιο ανθρώπινη ταινία του προβοκάτορα Γκασπάρ Νοέ. Ο αιρετικός σκηνοθέτης κινηματογραφεί το θρυλικό σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο και την πολύπειρη Φρανσουάζ Λεμπρέν στο ρόλο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που περνά μαζί τις τελευταίες μέρες του, καθώς πάσχουν από άνοια.

Φύγαμε!

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Λονδίνο για ένα κωμικό road movie από το Ιράν. Μια χαοτική οικογένεια ξεκινά μια εκδρομή με αυτοκίνητο, όμως στο όχημα επικρατεί πανικός: ο πατέρας έχει το πόδι στο γύψο, ο ένας γιος τραγουδά καραόκε και το σκυλί είναι άρρωστο. Μόνο ο μεγάλος γιος μένει αδικαιολόγητα σιωπηλός. Για πόσο όμως;

Emily

Η Έμα Μάκι είναι η Έμιλι Μπροντέ. Η ταινία σκιαγραφεί μια μυθοπλαστική βιογραφία της συγγραφέως του κλασικού μυθιστορήματος "Ανεμοδαρμένα Ύψη". Την οραματίζεται καθώς ενηλικιώνεται, είναι ταυτόχρονα επαναστάτρια και κρυψίνους, ενώ αναπτύσσει τις σχέσεις που την οδηγούν στην έμπνευση του βιβλίου που θα την κάνει διάσημη.

Ανώνυμη Κλήση

Ραδιο-φονικό θρίλερ με τον Μελ Γκίμπσον. Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Φυγή

Δανέζικο ντοκιμαντέρ υποψήφιο για τρία Όσκαρ. Η υπόθεση του ντοκιμαντέρ βασίζεται στην αληθινή περίπτωση ενός άντρα από το Αφγανιστάν, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του ως παιδί. Στην ηλικία των 36 ετών σήμερα, μένει στη Δανία είναι ακαδημαϊκός και ετοιμάζεται να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφό του. Ωστόσο, για πρώτη φορά θα κληθεί να αντιμετωπίσει το κυνηγημένο παρελθόν του και εκμυστηρευόμενος την ιστορία του να διαχειριστεί τον πόνο που τη συνοδεύει.

Στη Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς

Ένα πορτρέτο της καθημερινότητας των αυτόχθονων της Αρκτικής Νορβηγίας. Το ντοκιμαντέρ είναι εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή των αυτοχθόνων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Αρκτική ζώνης, των Σάμι, ευρέως γνωστoί ως Λάπωνες. Μετά από δεκαπέντε χρόνια έρευνας και φωτογράφησης του Ευρωπαïκού αρκτικού τοπίου και των αυτοχθόνων κατοίκων του, η σκηνοθέτης Δήμητρα Ζήρου ξεκινά ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από τη μακρινή αυτή γη και τους ανθρώπους της.

Η Πριγκίπισσα Αλάνι

Animated περιπέτεια με ηρωίδα ένα θαρραλέο κορίτσι. Η Πιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική πόλη Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου, και τον μεταμορφώνει σε "γατόκοτα". Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο.

Το Κρεματόριο

Μία από τις καλύτερες ταινίες του τσέχικου νέου κύματος. Ένας άντρας στην κατεχόμενη από τους ναζί Τσεχοσλοβακία, διευθύνει ένα κρεματόριο για την αποτέφρωση νεκρών. Σύμφωνα με τα πιστεύω του νομίζει ότι έτσι κάνει χάρη στους ανθρώπους, διότι εμπνευσμένος από τις γνώσεις του από τη θιβετιανή θρησκεία θεωρεί πως τους εξαγνίζει. Σταδιακά υιοθετεί τη ναζιστική ιδεολογία, όμως θα κληθεί να πάρει μία αποτρόπαιη απόφαση όταν μάθει πως έχει εβραϊκή καταγωγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.