Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20/10

Παρκ Τσαν-γουκ, υπερηρωικός Ντουέιν Τζόνσον και ο Γιέρζι Σκολιμόσφκι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

apofasi_figis1 «Απόφαση Φυγής»

Παρκ Τσαν-γουκ, υπερηρωικός Ντουέιν Τζόνσον και ο Γιέρζι Σκολιμόσφκι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Απόφαση Φυγής

Χιτσκοκικός και βραβευμένος στις Κάνες Παρκ Τσαν-γουκ. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν αστυνομικό ντετέκτιβ ο οποίος διερευνά την υπόθεση ενός άντρα που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από βουνοκορφή. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο ντετέκτιβ έρχεται όλο και πιο κοντά με τη σύζυγο του νεκρού και σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα αδιάσειστα στοιχεία της υπόθεσης αλλά και τις ερωτικές επιθυμίες του.

Black Adam

Ο Ντουέιν Τζόνσον φορά την υπερηρωική στολή του. Ο διάσημος Αμερικανός σταρ μπαίνει για πρώτη φορά σε σούπερ κουστούμι και μεταμορφώνεται στον Black Adam. Ο υπερήρωας αποκτά πανίσχυρες δυνάμεις από επιβλητικούς αρχαίους θεούς, οι οποίες όμως αυτόματα τον καθιστούν αιχμάλωτό τους. Όταν ο Black Adam καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του, είναι αποφασισμένος να αποδώσει παντού στον κόσμο δικαιοσύνη… με τους δικούς του όρους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο έμπειρος Ζομ Κολέ-Σερά ("Ο Επιβάτης", "Σε Ρηχά Νερά"), ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά με τον Τζόνσον στην εμπορικά επιτυχημένη "Περιπέτεια στη Ζούγκλα".

EO

Ένας γαϊδαράκος πρωταγωνιστεί στο φακό του Σκολιμόφσκι. Η υπόθεση αφορά ένα γάιδαδρο, ο οποίος στο διάβα του συναντά ανθρώπους κάθε είδους, καλούς και κακούς, με τις συγκεκριμένες συναναστροφές να του προκαλούν έντονα συναισθήματα. Τα βιώματά του, προοδευτικά, εξελίσσονται σε μια απροσδόκητη ματιά πάνω στην ταυτότητα της μοντέρνας Ευρώπης.

Για την Κιάρα

Ιταλικό sui generis γκανγκστερικό φιλμ. Η Κιάρα είναι μια δυναμική 15χρονη έφηβη η οποία βλέπει τη ζωή της να αναστατώνεται, όταν ξαφνικά ο πατέρας της εξαφανίζεται για να αποφύγει τη σύλληψη. Η ίδια, αγνοώντας τους λόγους πίσω από την αντίδραση του πατέρα της, αποφασίζει να μάθει τι συμβαίνει, ανακαλύπτωντας στην πορεία οικογενειακά μυστικά που πρόκειται να τη φέρουν αντιμέτωπη με οδυνηρά διλήμματα.

TAD: Η Σμαραγδένια Πλάκα

Animation αρχαιολογική περιπέτεια. Ο ατζαμής αρχαιολόγος Ταντ επιθυμεί την αποδοχή των συναδέλφων του, αλλά η αδεξιότητά του στέκεται εμπόδιο στο όνειρό του. Όταν διαλύει κατά λάθος μια σπάνια σαρκοφάγο, απελευθερώνεται ένα ξόρκι που θέτει τη ζωή των φίλων του σε κίνδυνο. Ο Ταντ, τότε, ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι που τον οδηγεί μέχρι την άκρη του κόσμου για να σταματήσει την κατάρα της Σμαραγδένιας Πλάκας.

Μεγάλη Πόλη

Σατιατζίτ Ράι βραβευμένος στην Μπερλινάλε του 1964. Η ζωή στο σπίτι αλλάζει όταν μία σύζυγος και νοικοκυρά από μια μεσοαστική και συντηρητική οικογένεια στη Καλκούτα πιάνει δουλειά ως πωλήτρια, παρά τις αντιρρήσεις των τριγύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτό είναι το πρώτο θερινό σινεμά που ανοίγει φέτος

Επίσημα έναρξη στην καλοκαιρινή σεζόν με έναν τυπικά πιστό στον εαυτό του υπαίθριο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.