Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες

1

Ένα αριστουργηματικό slasher movie ολοκληρώνει(;) το μύθο του με ένα φινάλε - παρωδία, το οποίο ξεκοιλιάζει άτσαλα και κακόγουστα την υποψία μιας ενδιαφέρουσας ιδέας.

H_teleytaia_nyxta_me_tis_maskes

Έχουν περάσει 44 χρόνια από την πρεμιέρα του σπουδαιότερου slasher movie της κινηματογραφικής ιστορίας και μετά από 11 ακόμα ταινίες ο μύθος του "Halloween" ολοκληρώνεται(;). Μαζί και η τριλογία – reboot του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ο οποίος μας μεταφέρει στο Χάντονφιλντ τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα της "Νύχτας με τις Μάσκες 2". Η Λόρι γράφει πλέον τα απομνημονεύματά της προσπαθώντας να εξορκίσει το φάντασμα του Μάικλ Μάγιερς από τη ζωή της, όταν όμως η εγγονή της ερωτευτεί ένα παράξενο αγόρι που κατηγορήθηκε για το φόνο ενός μικρού παιδιού, η κατάρα του απέθαντου "Μπαμπούλα" θα επιστρέψει.

Η "Τελευταία Νύχτα…" χτίζεται γύρω από τις ενδιαφέρουσες ιδέες του "εσωτερικού κακού" και της μετάθεσης της ενοχής. Εγκαταλείποντας το αυστηρά δραματικό ύφος των προηγουμένων ταινιών, όμως, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν υιοθετεί ένα χοντροκομμένο κολεγιακό χιούμορ κι ένα μεταμοντέρνο αυτοσαρκασμό που μετατρέπουν το φινάλε του θρυλικού τρομο-franchise σε παρωδία. Μια σοκαριστική, παταγωδώς αποτυχημένη επιλογή που ξεκοιλιάζει άτσαλα και κακόγουστα κάθε υποψία αυθεντικού τρόμου ή σοβαρής αλληγορίας.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: TULIP  

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες

Halloween Ends
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 111 '
  • Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Χάλογουιν, η Λόρι γράφει τα απομνημονεύματά της, προσπαθώντας να εξορκίσει το φάντασμα του Μάικλ Μάγιερς από τη ζωή της. Όταν, όμως, η εγγονή της ερωτευτεί ένα αγόρι που κατηγορήθηκε για το φόνο ενός μικρού παιδιού, η κατάρα του απέθαντου «Μπαμπούλα» θα επιστρέψει στο Χάντονφιλντ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.