Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 13/10

Ο «εξωγήινος» Ντέιβιντ Μπόουι και ο οσκαρικός Ριουσούκε Χαμαγκούτσι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

moonage_daydream_erchodai

Ο "εξωγήινος" Ντέιβιντ Μπόουι και ο οσκαρικός Ριουσούκε Χαμαγκούτσι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Moonage Daydream

"Ψυχεδελικό" ντοκιμαντέρ για τον Ντέιβιντ Μπόουι. Ο πολύπειρος Μπρετ Μόργκεν ("Cobain: Montage of Heck") επιχειρεί ένα πρωτόγνωρο σινε-πορτρέτο του θρυλικού καλλιτέχνη, το μόνο απ’ όσα έχουν κυκλοφορήσει που έχει την έγκριση των συγγενών του Μπόουι, το οποίο βασίζεται σε ακυκλοφόρητο υλικό από συναυλίες και προσωπικές στιγμές του μουσικού. Το αποτέλεσμα έχει χαρακτηριστεί παραισθησιογόνο και ονειρώδες, άρα "άχαστο" για τους φίλους του Ζίγκι.

Drive My Car

Ιαπωνικό δράμα του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας και υποψήφιο σε τρεις ακόμα κατηγορίες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου). Ένας καταξιωμένος θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης προσπαθεί να διαχειριστεί την αιφνιδιαστική απώλεια της συζύγου του, ενώ αναλαμβάνει μια νέα θεατρική παραγωγή του "Θείου Βάνια" στη Χιροσίμα.

Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες

Αιματηρή υπόκλιση από τον Μάικλ Μάγιερς. Η reboot τριλογία του κλασικού slasher horror δια χειρός Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ολοκληρώνεται, με την Τζέιμι Λι Κέρτις να επαναλαμβάνει για τελευταία φορά το ρόλο της Λόρι Στρόουντ. Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα της "Νύχτας με τις Μάσκες 2", ο μανιακός δολοφόνος Μάικλ Μάγιερς έχει φαινομενικά πάψει να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του Χάλογουιν, έτσι η μέχρι πρότινος στοιχειωμένη από εκείνον Λόρι νιώθει πως είναι πλέον ασφαλής. Πόσο όμως θα διατηρηθεί η ησυχία στο νέο σπιτικό της, όταν η ενήλικη πια εγγονή της αποκτήσει σχέση με ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο από το παρελθόν;

Ο Χαμένος Βασιλιάς

Δραμεντί του βετεράνου Στίβεν Φρίαρς. Το 2012, μετά από 500 χρόνια, αποκαλύπτονται σε ένα πάρκινγκ του Λέστερ τα χαμένα λείψανα του Βασιλιά Ριχάρδου Γ’. Η έρευνα οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ερασιτέχνη ιστορικού, Φιλίππα Λάνγκλι, της οποίας η ανυποχώρητη στάση δεν έγινε ποτέ κατανοητή ούτε από τον κύκλο της ούτε από τους ειδικούς και τους ακαδημαϊκούς, μπαίνοντας έτσι στο στόχαστρό τους.

Κοίτα Τους Πώς Τρέχουν

Κομψό φιλμ μυστηρίου με πρωτοκλασάτο καστ. Η υπόθεση τοποθετείται στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου της δεκαετίας του ’50, κατά τη διάρκεια του στησίματος μιας κινηματογραφικής μεταφοράς ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου. Τα σχέδια, ωστόσο, διακόπτονται απότομα, όταν δολοφονείται υπό παράξενες συνθήκες ένα βασικό μέλος του συνεργείου. Τότε αναλαμβάνει δράση ένας πολυκαιρισμένος επιθεωρητής μαζί με την ταλαντούχα βοηθό του, οι οποίοι σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένη σε μια αινιγματική υπόθεση που κρύβει κινδύνους.

Στην Κόψη

Ανθολογία ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, η οποία συνολικά αποτελείται από τα φιλμ "Index" (Νικόλας Κολοβός), "Ο Σπόρος" (Ιφιγένεια Κοτσώνη), "À la Carte" (Ταξιάρχης Δεληγιάννης & Βασίλης Τσιουβάρας), "Πρώτο Μπάνιο" (Αλέξανδρος Κωστόπουλος), "Τζαφάρ" (Νάνσυ Σπετσιώτη), "Το Κοφίνι" (Άρης Λεχουρίτης) και ο "Φοιτητής" (Βασίλης Καλαμάκης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.