Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

2

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

O_erotas_ta_allazei_ola

Σύζυγος του ηθοποιού Ντένις Λίρι, η Αν Λίρι είναι μια αρθρογράφος και συγγραφέας η οποία μετέφερε στο μυθιστόρημά της "The good house" πολλές από τις προσωπικές της εμπειρίες. Κυρίως τις αναμνήσεις της από τα παιδικά της χρόνια στην Νέα Αγγλία και την εξάρτησή της από το αλκοόλ. Υπάρχει λοιπόν μια ειλικρινής εξομολογητική διάθεση στο λογοτεχνικό πρώτο υλικό, το οποίο αξιοποιείται στην κινηματογραφική μεταφορά του με έναν ευρηματικό τρόπο. Η ηρωίδα μας, η Χίλντι, αποκαλύπτει συχνά πυκνά τις σκέψεις της μιλώντας απευθείας στην κάμερα, ακόμα και στη μέση μιας συζήτησης ή μιας οικογενειακής γιορτής, δίνοντας μια πολύ πιο άμεση και παιχνιδιάρικη διάσταση στην αφήγηση off.

Έχοντας πατήσει τα 60 της, η Χίλντι Γκουντ είναι μια χωρισμένη κτηματομεσίτρια που ζει σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη της Μασαχουσέτης. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα επαγγελματικά της προβλήματα, να φροντίσει τις δυο ενήλικες κόρες της και κυρίως να ελέγξει τον αλκοολισμό της, με το ποτό να είναι η (κρυφή) διέξοδός της από μια φαινομενικά τακτοποιημένη, αλλά ουσιαστικά μοναχική και καταθλιπτική καθημερινότητα.

Τυπική δραματική κομεντί, το "Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα" διηγείται την εκ μέρους της διαχείριση της δεύτερης ευκαιρίας, αφού μια σειρά από αναποδιές θα τη φέρουν μπροστά στην αναγκαστική παραδοχή της αληθινής κατάστασής της. Ένας παλιός έρωτας που θα αναθερμανθεί θα αποτελέσει τον καταλύτη, με την ταινία των Μάγια Φορμπς ("Οικογενειακές Ανισορροπίες") και Γουάλας Γουολοντάρσκι ("Seeing Other People") να περιγράφει διακριτικά, μα εύστοχα, τη μεσοαστική πραγματικότητα της εκσυγχρονισμένης επαρχιακής (και λευκής) Αμερικής και να εκμεταλλεύεται την πρωταγωνιστική παρουσία της Σιγκούρνι Γουίβερ. Μιας ηθοποιού που πατά εξίσου καλά σε κωμικές και δραματικές νότες, τσαλακώνοντας συγκινητικά τη σικάτη εικόνα της.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

The Good House
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 114 '
  • Γουάλας Γουολοντάρσκι

Μια χωρισμένη κτηματομεσίτρια που ζει σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη της Μασαχουσέτης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα επαγγελματικά της προβλήματα και τον εθισμό της στο αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.