Tο πρόγραμμα του 2ου New Generation Film Festival

26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από την υποσχόμενη νέα γενιά Ελλήνων σκηνοθετών στον κινηματογράφο « Μικρόκοσμος».

Tο πρόγραμμα του 2ου New Generation Film Festival

Στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού "Εύπολις Art", πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/9 η  συνέντευξη τύπου του επερχόμενου 2ου New Generation Film Festival,  που θα λάβει χώρα  το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου,  στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος" της Αθήνας. 26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από την υποσχόμενη νέα γενιά σκηνοθετών της πατρίδας μας, θα διαγωνιστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, σε δύο ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες, 14-17 και 18-30.

6 δημιουργοί που συμμετείχαν στην περυσινή πρώτη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των νέων τους ταινιών, στο καινούριο τμήμα "Πρώτη Φορά και για Πάντα", με  το κοινό να ψηφίζει και να απονείμει  το βραβείο καλύτερης ταινίας.

"Κάθε χρόνο κι ένα βήμα μπροστά. Το βήμα για φέτος έγινε. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης, ανανεώσαμε  το διαγωνιστικό μας πρόγραμμα, προσελκύοντας 22 νέους δημιουργούς  αλλά  και μία  σχολική κινηματογραφική ομάδα, ενώ με το καινούριο τμήμα, καθιερώσαμε και τη μόνιμη παρουσία όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ"  ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης.

O Ιάκωβος Γωγάκης, παρουσίασε και το πλάνο της επόμενης διοργάνωσης, με τις πόρτες του φεστιβάλ να ανοίγουν επίσημα σε ταινίες εφήβων και νεαρών ενηλίκων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημιουργούς, για τη στήριξη,  όπως επίσης και τις δύο καταξιωμένες κυρίες του ελληνικού σινεμά, τη σκηνοθέτη- συγγραφέα Ελισάβετ Χρονοπούλου και τη διευθύντρια φωτογραφίας, Ολυμπία Μυτιληναίου, που αποδέχθηκαν την πρόταση συμμετοχής στην κριτική επιτροπή.

Ο Νίκος Γιάννακας, εκπρόσωπος του πολυχώρου τέχνης και πολιτισμού " Εύπολις Art", έκανε  αναδρομή για το πως ξεκίνησε το New Generation κι έδωσε απάντηση, πώς  ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, μπορεί να ενταχθεί με επιτυχία στις δράσεις ενός πολυποίκιλου πολιτιστικού πολυχώρου.

Γενική είσοδος: € 5.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.