Tο πρόγραμμα του 2ου New Generation Film Festival

26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από την υποσχόμενη νέα γενιά Ελλήνων σκηνοθετών στον κινηματογράφο « Μικρόκοσμος».

Tο πρόγραμμα του 2ου New Generation Film Festival

Στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού "Εύπολις Art", πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/9 η  συνέντευξη τύπου του επερχόμενου 2ου New Generation Film Festival,  που θα λάβει χώρα  το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου,  στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος" της Αθήνας. 26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από την υποσχόμενη νέα γενιά σκηνοθετών της πατρίδας μας, θα διαγωνιστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, σε δύο ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες, 14-17 και 18-30.

6 δημιουργοί που συμμετείχαν στην περυσινή πρώτη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των νέων τους ταινιών, στο καινούριο τμήμα "Πρώτη Φορά και για Πάντα", με  το κοινό να ψηφίζει και να απονείμει  το βραβείο καλύτερης ταινίας.

"Κάθε χρόνο κι ένα βήμα μπροστά. Το βήμα για φέτος έγινε. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης, ανανεώσαμε  το διαγωνιστικό μας πρόγραμμα, προσελκύοντας 22 νέους δημιουργούς  αλλά  και μία  σχολική κινηματογραφική ομάδα, ενώ με το καινούριο τμήμα, καθιερώσαμε και τη μόνιμη παρουσία όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ"  ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης.

O Ιάκωβος Γωγάκης, παρουσίασε και το πλάνο της επόμενης διοργάνωσης, με τις πόρτες του φεστιβάλ να ανοίγουν επίσημα σε ταινίες εφήβων και νεαρών ενηλίκων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημιουργούς, για τη στήριξη,  όπως επίσης και τις δύο καταξιωμένες κυρίες του ελληνικού σινεμά, τη σκηνοθέτη- συγγραφέα Ελισάβετ Χρονοπούλου και τη διευθύντρια φωτογραφίας, Ολυμπία Μυτιληναίου, που αποδέχθηκαν την πρόταση συμμετοχής στην κριτική επιτροπή.

Ο Νίκος Γιάννακας, εκπρόσωπος του πολυχώρου τέχνης και πολιτισμού " Εύπολις Art", έκανε  αναδρομή για το πως ξεκίνησε το New Generation κι έδωσε απάντηση, πώς  ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, μπορεί να ενταχθεί με επιτυχία στις δράσεις ενός πολυποίκιλου πολιτιστικού πολυχώρου.

Γενική είσοδος: € 5.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους το ΠΣΚ

Μία ιστορία αστικής επιβίωσης με την υπογραφή του Σον Μπέικερ, το πορτραίτο ενός συζύγου που θρηνεί και όλες οι ταινίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 08/01.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
09/01/2026

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (8-14/1)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Τι είδαν οι Έλληνες στο σινεμά το 2025;

Με μια ελληνική ταινία στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη φορά έκλεισε η κινηματογραφική χρονιά, η οποία πρόσφερε τις δικές της εκπλήξεις και απογοητεύσεις.

Το όνομά του είναι Τέρνερ, Κάλουμ Τέρνερ: Το φαβορί για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Αρραβωνιασμένος με την Ντούα Λίπα, υποστηρικτής της Τσέλσι και πρωταγωνιστής σε ταινία του Τζόρτζ Κλούνει. Τι ξέρουμε για τη νέα εκδοχή του πράκτορα 007;

Ο Καποδίστριας, ο Άγιος Παΐσιος και πώς οι πιστοί βρίσκουν το δρόμο για τις αίθουσες

Η "επιστροφή της θρησκείας" δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την πολιτιστική βιομηχανία ανοίγοντας το δρόμο για την προσέλκυση ενός νέου ειδικού κοινού.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πώς ήταν να συμπρωταγωνιστείς με ένα κοράκι;

Συναντήσαμε το διάσημο ηθοποιό στο Βερολίνο για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την ταινία του Ντίλαν Σάουθερν, όπου υποδύεται έναν πατέρα που καταρρέει από το πένθος.

"Και ΕΛ και ΑΛ": To βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα έρχεται στη Στέγη

Το "Και ΕΛ και ΑΛ" θα προβληθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή, παρουσία του σκηνοθέτη, Ιλίρ Τσούκο, και συντελεστών της ταινίας.