11 ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ

11 ερμηνείες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το πώς ήταν στην πραγματικότητα η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Crown

Υπάρχουν τουλάχιστον 100 ταινίες και σειρές στις οποίες δεκάδες ηθοποιοί πήραν το ρίσκο να ενσαρκώσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ. Είτε με δραματική ή χιουμοριστική προσέγγιση, κάθε ηθοποιός προσπάθησε να προσεγγίσει τον ρόλο με σεβασμό, δίνοντας τη δική του ερμηνεία για το πώς πίστευε πως ήταν στην πραγματικότητα η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Και κάποιες από αυτές ήταν αναμφίβολα εύστοχες, αν σκεφτούμε πως δεν επρόκειτο για ένα εύκολο task, παρά περισσότερο για μία πρόκληση. 

Έλεν Μίρεν
Η ηθοποιός παρέδωσε μία αποθεωτική ερμηνεία στην ταινία "The Queen" του 2006, για την οποία κέρδισε όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου. Ειδικότερα, τα γεγονότα ακολουθούν τη βασίλισσα Ελισάβετ ύστερα από την είδηση του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Κλερ Φόι
Η Βρετανίδα ηθοποιός αποτέλεσε την έκπληξη, αφού στους δύο κύκλους της σειράς "The Crown" κέρδισε διθυραμβικές κριτικές για τον τρόπο που υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στα νεότερα χρόνια της βασιλείας της. 

Έμα Τόμσον
Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο γνωστή η ερμηνεία της, η ηθοποιός υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2012 σε ένα επεισόδιο της σειράς Playhouse Presents.

Ολίβια Κόλμαν
Μετά τον ρόλο της ως βασίλισσα Άννα, η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός, πήρε τη σκυτάλη από την Κλερ Φόι, ερμηνεύοντας τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ σε μεγαλύτερη ηλικία στη σειρά "The Crown".

Φρέγια Γουίλσον
Η ταινία "The King's Speech" για την οποία ο Κόλιν Φερθ κέρδισε όσκαρ Α'ανδρικού ρόλου, ακολουθούσε τη ζωή του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ και τη δυσκολία του στην άρθρωση μέχρι να εκφωνήσει τον πρώτο του λόγο ως βασιλιάς. Σε ορισμένες σκηνές, λοιπόν, παρακολουθήσαμε τη βασίλισσα Ελισάβετ σε παιδική ηλικία, την οποία υποδύθηκε η τότε 11χρονη Φρέγια Γουίλσον. 

Βέριτι Ράρελ
Αλλά και η ερμηνεία της μικρής Ράσελ ήταν πολύ εύστοχη, ενώ η ομοιότητά της με τη μονάρχη ήταν εκπληκτική σε νεαρή ηλικία, στη σειρά "The Crown".

Σάρα Γκαντόν
Μία πιο ανάλαφρη εκδοχή της βασίλισσας Ελισάβετ παρακολουθήσαμε στην ταινία "A Royal Night Out", όπου η πρωταγωνίστρια υποδύεται την αρχηγό του κράτους, πριν αναλάβει τον θρόνο, όταν ήταν έφηβη και γεμάτη πάθος για ζωή.

Τζανέτ Τσαρλς
Η ηθοποιός είναι γνωστή για τον ρόλο της ως βασίλισσα Ελισάβετ, τον οποίο έχει ερμηνεύσει παραπάνω από μία φορές, στις ταινίες "Austin Powers in Goldmember" και "Naked Gun: From the Files of Police Squad!".

Τζέιν Αλεξάντερ
Η ηθοποιός ανέλαβε να παίξει τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ στην ταινία "William & Catherine: A Royal Romance", στην οποία παρακολουθήσαμε το ειδύλλιο της Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μάγκι Σάλιβαν
Η ηθοποιός έχει ενσαρκώσει τον ρόλο της Ελισάβετ τρεις φορές στη σειρά ταινιών για τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι, της οποίας η τελευταία έκανε πρεμιέρα λίγους μήνες νωρίτερα. 

Ινέλντα Στόντον
Ακόμα κι αν δεν είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ακόμα την Staunton να μπαίνει στον ρόλο , οι πρώτες φωτογραφίες από τη σειρά επιβεβαιώνουν πως η ηθοποιός πρόκειται να παραδώσει μία εξαιρετική ερμηνεία στους 2 τελευταίους κύκλους της σειράς " The Crown".

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.