Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/8

Βραβευμένα οσκαρικά και φεστιβαλικά δράματα συνοδεύουν ένα πολυαναμενόμενο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, ένα hot νεανικό ρομάντζο, ένα αστυνομικό μυστήριο και δυο αριστουργηματικές επανεκδόσεις.

Ούτε Καν

Ούτε Καν

Βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου για το "Τρέξε!", ο Τζόρνταν Πιλ επαναπροσδιόρισε το μοντέρνο σινεμά τρόμου και μετά το "Εμείς" επιστρέφει με ένα πρωτότυπο κι ατμοσφαιρικό sci-fi θρίλερ που ξεπέρασε τα 110 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο αμερικανικό box office. Στο "Ούτε Καν" δυο αδέλφια (Ντάνιελ Καλούγια και Κίκι Πάλμερ) κληρονομούν ένα απομακρυσμένο ράντσο αλόγων στην Καλιφόρνια και γίνονται μάρτυρες μιας σειράς παράξενων φαινομένων που τους οδηγούν σε μια απίστευτη αποκάλυψη.

Το Νησί του Μπέργκμαν

Στο σινεφίλ δράμα της Μία Χάνσεν - Λοβ ("Το Μέλλον"), το οποίο διαγωνίστηκε στο περσινό φεστιβάλ Κανών, ένα ζευγάρι Αμερικανών, ο διάσημος σκηνοθέτης Τόνι και η σεναριογράφος Κρις, αναζητούν την έμπνευση στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φάρο, εκεί όπου για χρόνια έζησε ο Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του. Αρχικά όλα μοιάζουν ειδυλλιακά. Όμως, καθώς οι μέρες περνούν, το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά και στους δυο τους. Ανησυχίες που αφορούν την τέχνη τους, αλλά και την προσωπική τους ζωή αρχίζουν να σκιάζουν την καθημερινότητά τους. Με τους Τιμ Ροθ, Βίκι Κριπς και Μία Γουασικόφσκα. 

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς

Η ζωή μιας οικογένειας Ισπανών ροδακινοπαραγωγών αλλάζει ριζικά όταν ο νέος ιδιοκτήτης της γης τους αποφασίζει να πουλήσει τα χωράφια για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Για πρώτη φορά, το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο και προκαλούνται ρήξεις στις σχέσεις τους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους. Με πρωταγωνιστές Καταλανούς ερασιτέχνες, το κοινωνικό δράμα της Κάρλα Σιμόν περιγράφει ρεαλιστικά το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, αποσπώντας τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας

Ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος "Ο Μαιγκρέ και η νεκρή κοπέλα", γραμμένο από τον Ζορζ Σιμενόν το 1954: Μία άγνωστη νεαρή βρίσκεται νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Για να οδηγηθεί ως το δολοφόνο, ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψει την ταυτότητά της. Τον διάσημο αστυνομικό υποδύεται ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πατρίς Λεκόντ ("Ο Εραστής της Κομμώτριας"), ο οποίος το 1989 είχε διασκευάσει πετυχημένα το "Monsieur Hire" του ίδιου συγγραφέα.

After Ever Happy

Το τέταρτο μέρος του franchise "After" βρίσκει την Τέσα και τον Χάρντιν σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Θα συνεχίσει η Τέσα να τον σώζει και ταυτόχρονα να προσπαθεί να σώσει την σχέση τους ή ήρθε η ώρα να σώσει μόνο τον εαυτό της; Γιατί όσο ο Χάρντιν βρίσκεται στο Λονδίνο για τον γάμο της μητέρας του βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, ενώ η Τέσα επιστρέφει στο Σιάτλ σε μια τραγική κατάσταση. Αν θέλουν η αγάπη τους να επιβιώσει θα πρέπει πρώτα να δουλέψουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό, ο καθένας ξεχωριστά.

Στη Φωλιά του Κούκου

Όταν ο Ραντλ ΜακΜέρφι μεταφέρεται για αξιολόγηση από ένα συγκρότημα φυλακών σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, υποθέτει ότι θα είναι σε ένα λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον. Αλλά η νοσοκόμα Ράτσεντ διευθύνει την ψυχιατρική τους πτέρυγα με αυστηρή πειθαρχία, κρατώντας τους ασθενείς υποταγμένους μέσω κακοποιήσεων, φαρμακευτικής αγωγής και ηλεκτροσόκ. Η μάχη μεταξύ του επαναστατημένου ΜακΜέρφι και της άκαμπτης Ράτσεντ σύντομα θα επηρεάσει όλους τους ασθενείς της πτέρυγας, σε μια από τις εμβληματικότερες ταινίες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά, η οποία κέρδισε τα πέντε σημαντικότερα Όσκαρ της χρονιάς (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ αντρικού και α΄ γυναικείου ρόλου) και καθιέρωσε ως σούπερ σταρ τον Τζακ Νίκολσον.

Ο Κύριος Αρκάντιν

Ο Βαν Στράτεν, ένας τυχοδιώκτης που φλερτάρει την κόρη του Αρκάντιν, ενός πάμπλουτου Κροίσου, προσλαμβάνεται από τον τελευταίο για να ερευνήσει μερικά σημεία από το ανεξιχνίαστο παρελθόν του. Οι άνθρωποι, όμως, που πλησιάζει ο Βαν Στράτεν δολοφονούνται και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι θα είναι το επόμενο θύμα, σε ένα μπαρόκ φιλμ νουάρ του Όρσον Γουέλς, ο οποίος το 1955 παραλλάσσει ιδιοφυώς τη βασική ιδέα του "Πολίτη Κέιν". Με τον ίδιο το σκηνοθέτη στο ρόλο του μυστηριώδη Αρκάντιν και δίπλα του τους Ρόμπερτ Άρντεν, Όρσον Γουέλς, Πάολα Μόρι, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Ακίμ Ταμίροφ, Πατρίτσια Μεντίνα, Κατίνα Παξινού. 

O-Kyrios_Arkadin

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.