Μια ελληνική μικρού μήκους ταινία "προσγειώνεται" στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Η νέα ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, «Airhostess-737», κάνει την επίσημη πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο, στο 47ο TIFF.

Airhostess 737 «Airhostess-737»

Προς σημαντικά, διεθνή φεστιβάλ έχει "απογειωθεί" η "Airhostess-737”, η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, σε παραγωγή της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε και συμπαραγωγή COSMOTE TV και ΑΤΑΛΑΝΤΗ Α.Ε. Έτσι, αυτό το φθινόπωρο η ταινία θα "πετάξει" από Αθήνα προς την 47 η έκδοση του φημισμένου Βορειοαμερικανικού φεστιβάλ του Τορόντο (TIFF), το οποίο θα διεξαχθεί στην καναδική μητρόπολη, μεταξύ 8-18 Σεπτεμβρίου.

Η "Airhostess-737” έχει ήδη σημαντικές πτήσεις στο ενεργητικό της: μετά την πρεμιέρα στο 75 ο φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου η αποστολή της ταινίας είχε την ευκαιρία να γιορτάσει και να χαρεί την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στην ταινία το κοινό του φεστιβάλ, ακολούθησαν δύο ακόμη σημαντικές στάσεις, στο βαλκανικό 21o Dokufest και στο ιταλικό 21o Concorto ISFF.

Επίσης, εμπνευσμένο από την ταινία είναι το "Νανούρισμα της Βανίνας”, ένα νανούρισμα σε μουσική του Λευτέρη Σαμψών, στίχους του Πέτρου Βουνισέα και του Λευτέρη Σαμψών, με την ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη.

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα σε έναν απαιτητικό και διαφορετικό ρόλο, ενώ με τη φωνή της, σε ένα συμβολικό ρόλο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.