Οι Έρωτες της Αναΐς

3

Η Αναΐς Ντεμουστιέ ενσαρκώνει με αέρινη χάρη μια νεαρή γυναίκα που αναζητά προσανατολισμό ζωής μέσα σε μια διασκεδαστικά… γαλλική ρομαντική κομεντί.

Anais1

Απόλυτα σύγχρονη κινηματογραφική ηρωίδα (στο νου έρχεται η Τζούλι από τον "Χειρότερο Άνθρωπο στον Κόσμο"), η Αναΐς είναι μια άνεργη 30χρονη που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή διατριβή της. Εξωστρεφής, επιπόλαια και σε διαρκή κίνηση, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά και να προσανατολισθεί μέσα σε μια παριζιάνικη καθημερινότητα η οποία μεταφέρει το αστικό χάος της στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των κατοίκων της.  

Στο σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο της η Σαρλίν Μπουρζουά – Τακέ ακολουθεί τη δαιδαλώδη διαδρομή της Αναΐς προς την ωριμότητα μέσα από τις συναισθηματικές περιπέτειές της, οι οποίες ξεκινούν με το χωρισμό της από τον νεαρό εραστή της Ραούλ, τον οποίο ποτέ δεν θα μάθει αν αγάπησε πραγματικά. Στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τον μεγαλύτερό της σε ηλικία και παντρεμένο εκδότη Ντανιέλ, με τον οποίο ξεκινάει μια κρυφή σχέση. Όταν όμως γνωρίσει τη σύζυγό του Εμιλί, πετυχημένη συγγραφέα, θα παθιαστεί ακόμα περισσότερο μαζί της.

Η διασκεδαστικά… γαλλική ρομαντική κομεντί της Μπουρζουά – Τακέ διασταυρώνει διαρκώς τις έννοιες της ευθύνης και της ανευθυνότητας, αποκαλύπτοντας τη διπλή όψη καταστάσεων και χαρακτήρων. Χιουμοριστικές στιγμές (οι Κορεάτες στο Airbnb, ο λιπόθυμος λεμούριος) εναλλάσσονται με δραματικότερους τόνους (η άρρωστη μητέρα της Αναΐς), οι απρόβλεπτες ερωτικές παρορμήσεις της ηρωίδας είναι ταυτόχρονα συγκινητικές και απερίσκεπτες, μια ανάλαφρη, δροσερή αφήγηση αναδεικνύει από τις ρωγμές της μια βαθιά υπαρξιακή ανησυχία. Η φουριόζα Αναΐς Ντεμουστιέ ενσαρκώνει με αέρινη χάρη μια νεαρή γυναίκα η οποία αναζητά προσανατολισμό ζωής και η κάμερα αποτυπώνει χωρίς διδακτικές κρίσεις τον νεανικό αμοραλισμό της, προϊόν ασυγκράτητης ενέργειας, πολλαπλών ανασφαλειών, ζωντανού πάθους και πολιτισμικής σύγχυσης. Γι’ αυτό και η Μπουρζουά – Τακέ μεταφέρει όλη την τελευταία και δραματικά καθοριστική ερωτική περιπέτειά της στην ηλιόλουστη εξοχή, ολοκληρώνοντάς την όμως με μια "σοβαρή" σκηνή αποχωρισμού σε κλειστό χώρο. Όπου το ειρωνικό πλάνο του φινάλε παίρνει μαζί του κι όλες τις ετοιμοπαράδοτες απαντήσεις.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Έρωτες της Αναΐς

Les Amours d’ Anais
3
  • Κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 98 '
  • Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ

Η 30χρονη και άνεργη Αναΐς, που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή διατριβή της, χωρίζει με τον νεαρό εραστή της κι ερωτεύεται τον μεγαλύτερό της σε ηλικία συγγραφέα Ντανιέλ. Όταν όμως γνωρίσει τη σύζυγό του Εμιλί θα παθιαστεί ακόμα περισσότερο μαζί της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.