Οι Έρωτες της Αναΐς

3

Η Αναΐς Ντεμουστιέ ενσαρκώνει με αέρινη χάρη μια νεαρή γυναίκα που αναζητά προσανατολισμό ζωής μέσα σε μια διασκεδαστικά… γαλλική ρομαντική κομεντί.

Anais1

Απόλυτα σύγχρονη κινηματογραφική ηρωίδα (στο νου έρχεται η Τζούλι από τον "Χειρότερο Άνθρωπο στον Κόσμο"), η Αναΐς είναι μια άνεργη 30χρονη που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή διατριβή της. Εξωστρεφής, επιπόλαια και σε διαρκή κίνηση, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά και να προσανατολισθεί μέσα σε μια παριζιάνικη καθημερινότητα η οποία μεταφέρει το αστικό χάος της στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των κατοίκων της.  

Στο σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο της η Σαρλίν Μπουρζουά – Τακέ ακολουθεί τη δαιδαλώδη διαδρομή της Αναΐς προς την ωριμότητα μέσα από τις συναισθηματικές περιπέτειές της, οι οποίες ξεκινούν με το χωρισμό της από τον νεαρό εραστή της Ραούλ, τον οποίο ποτέ δεν θα μάθει αν αγάπησε πραγματικά. Στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τον μεγαλύτερό της σε ηλικία και παντρεμένο εκδότη Ντανιέλ, με τον οποίο ξεκινάει μια κρυφή σχέση. Όταν όμως γνωρίσει τη σύζυγό του Εμιλί, πετυχημένη συγγραφέα, θα παθιαστεί ακόμα περισσότερο μαζί της.

Η διασκεδαστικά… γαλλική ρομαντική κομεντί της Μπουρζουά – Τακέ διασταυρώνει διαρκώς τις έννοιες της ευθύνης και της ανευθυνότητας, αποκαλύπτοντας τη διπλή όψη καταστάσεων και χαρακτήρων. Χιουμοριστικές στιγμές (οι Κορεάτες στο Airbnb, ο λιπόθυμος λεμούριος) εναλλάσσονται με δραματικότερους τόνους (η άρρωστη μητέρα της Αναΐς), οι απρόβλεπτες ερωτικές παρορμήσεις της ηρωίδας είναι ταυτόχρονα συγκινητικές και απερίσκεπτες, μια ανάλαφρη, δροσερή αφήγηση αναδεικνύει από τις ρωγμές της μια βαθιά υπαρξιακή ανησυχία. Η φουριόζα Αναΐς Ντεμουστιέ ενσαρκώνει με αέρινη χάρη μια νεαρή γυναίκα η οποία αναζητά προσανατολισμό ζωής και η κάμερα αποτυπώνει χωρίς διδακτικές κρίσεις τον νεανικό αμοραλισμό της, προϊόν ασυγκράτητης ενέργειας, πολλαπλών ανασφαλειών, ζωντανού πάθους και πολιτισμικής σύγχυσης. Γι’ αυτό και η Μπουρζουά – Τακέ μεταφέρει όλη την τελευταία και δραματικά καθοριστική ερωτική περιπέτειά της στην ηλιόλουστη εξοχή, ολοκληρώνοντάς την όμως με μια "σοβαρή" σκηνή αποχωρισμού σε κλειστό χώρο. Όπου το ειρωνικό πλάνο του φινάλε παίρνει μαζί του κι όλες τις ετοιμοπαράδοτες απαντήσεις.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Έρωτες της Αναΐς

Les Amours d’ Anais
3
  • Κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 98 '
  • Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ

Η 30χρονη και άνεργη Αναΐς, που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή διατριβή της, χωρίζει με τον νεαρό εραστή της κι ερωτεύεται τον μεγαλύτερό της σε ηλικία συγγραφέα Ντανιέλ. Όταν όμως γνωρίσει τη σύζυγό του Εμιλί θα παθιαστεί ακόμα περισσότερο μαζί της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας, η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του 'Predator', τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες στις 05/11.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
03/11/2025

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025: Όλοι μιλούν για τον "Άμνετ"

Μια πρωτότυπη, υποβλητική και συγκινητικότατη προσέγγιση στον σαιξπηρικό πρίγκιπα της Δανιμαρκίας, η οποία μπορεί να φτάσει και σε διψήφιο αριθμό οσκαρικών υποψηφιοτήτων, ανέβασε κατακόρυφα τις εντάσεις της φετινης διοργάνωσης.

"Αποκατεστημένες και υπέροχες": Ταινίες που ξεχάστηκαν στο χρόνο ζωντανεύουν στην οθόνη

Το 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει με διαμαντάκια από το παγκόσμιο σινεμά και βωβά αριστουργήματα.

Οδηγός επιβίωσης για το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ

Το αγαπημένο σινε-event των ανήλικων σινεφίλ σηκώνει αυλαία για όγδοη φορά και από 10-16/11 μας ταξιδεύει σε ένα συναρπαστικό κόσμο θεαματικής φαντασίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού. Αυτά είναι τα highlights του πλούσιου, πολυσυλλεκτικού προγράμματός του.

Το cult αριστούργημα "Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο" ξανά στην μεγάλη οθόνη

Η θρυλική ταινία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει στον Δαναό για μια μοναδική προβολή, φέρνοντας μαζί της γέλιο, συγκίνηση και ένα καστ γεμάτο αγαπημένους ηθοποιούς.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφος την Πέμπτη 05/11

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του "Predator", τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο

Ο νέος Λάνθιμος, οσκαρικά φαβορί και πολυαναμενόμενα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.