Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/8

Ισπανοί αστυνομικοί και Βρετανοί κομάντο συγκρούονται στις πρεμιέρες της επόμενης εβδομάδας, στις οποίες κυριαρχούν τα γαλλικά ρομάντζα.

Perimenontas_ton_Bojangles

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Μια ιστορία του βραβευμένου Ιταλού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα ("Βίαιοι, Βρώμικοι και Κακοί", "Μια Ξεχωριστή Μέρα"), που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο ίδιος πριν τον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2016, μετατρέπεται τώρα σε σενάριο από την κόρη του Σίλβια, με τον γνωστό ηθοποιό Σέρτζιο Καστελίτο ("Ο Άνθρωπος των Αστεριών", "Το Χαμόγελο της Μητέρας μου") να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Βιντσέζο. Ένας Ιταλός βιβλιοπώλης που ζει με την ανάπηρη κόρη του στο Παρίσι  και η δυναμική εισβολή μιας εξωστρεφούς, αλλοπαρμένης ηθοποιού στη ζωή του (η υποψήφια για Όσκαρ Μπερενίς Μπεζό) θα φέρει τα πάνω κάτω στην ήσυχη καθημερινότητά του.



Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Οι Βιρζινί Εφιρά και Ρομέν Ντιρίς πρωταγωνιστούν σε μια παθιασμένη ερωτική ιστορία που προσπαθεί να συνδυάσει το ξέφρενο γέλιο με το συγκινητικό δράμα: Μπροστά στον μικρό τους γιο, η Καμίγ και ο Ζορζ χορεύουν το αγαπημένο τους τραγούδι "Mr Bojangles". Στον κόσμο τους υπάρχει χώρος μόνο για παιχνίδι και φαντασία και η Καμίλ είναι εκείνη που τους δείχνει τον δρόμο έτσι ώστε η γιορτή να συνεχίζεται ανεξάρτητα με τα όσα πεζά συμβαίνουν γύρω τους. Ο τρελός έρωτας των δυο γονιών μεταμορφώνει τον μικρό Γκαρί σε ένα ευφάνταστο κι ελεύθερο από κοινωνικές συμβάσεις νεαρό, όμως το πάθος έχει και μία σκοτεινή, επώδυνη πλευρά…
Η ταινία βασίζεται στο λογοτεχνικό μπεστ σέλερ του Ολιβιέ Μπουρντό "Μου χαρίζετε αυτό το χορό;" (εκδόσεις Στερέωμα).

Ο Αντικαταστάτης

Ισπανία, 1982. Ένας νεαρός αστυνομικός (Ρικάρντο Γκόμεζ) μετακομίζει σε μια φαινομενικά ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη με την ελπίδα να βρει γαλήνη και ηρεμία. Όταν φτάνει εκεί, όμως, βρίσκεται μπλεγμένος στη διερεύνηση των περίεργων συνθηκών της δολοφονίας του προκατόχου του. Η έρευνα θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο όπου μια κοινότητα πρώην Ναζί αξιωματούχων, καταζητούμενων από διάφορες χώρες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζει μια παραδεισένια ζωή.
Εμπνευσμένος από αληθινά γεγονότα, ο Όσκαρ Αϊμπάρ υπογράφει ένα πολιτικό αστυνομικό θρίλερ που εξελίσσεται σε μια περίοδο (φαινομενικών) αλλαγών στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό σκηνικό, περιγράφοντας μια σκοτεινή κι άγνωστη εν πολλοίς σελίδα της ιστορίας του.



SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

Πράκτορας των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, ο Άντι ΜακΝαμπ είναι επίσης πετυχημένος συγγραφέας περιπετειωδών θρίλερ, μια σειρά από τα οποία έχει για πρωταγωνιστή τον Τομ Μπάκιγχαμ. Έναν ικανότατο πράκτορα που εδώ πηγαίνει την κοπέλα του από το Λονδίνο στο Παρίσι για να της κάνει πρόταση γάμου. Όταν το τρένο βρίσκεται στη Σήραγγα της Μάγχης, μια ομάδα βαριά οπλισμένων μισθοφόρων της οποίας ηγείται η αδίστακτη Γκρέις Λιούιζ παίρνει τον έλεγχο του τρένου και κρατάει τους επιβάτες αιχμάλωτους. Η Γκρέις απειλεί να τινάξει την σήραγγα και να κηρύσσει οικονομικό πόλεμο στην κυβέρνηση που έχει τα δικά της μυστικά να προστατέψει. Άοπλος και χωρίς επικοινωνία με την αντι-τρομοκρατική ομάδα, ο Τομ είναι η μοναδική ελπίδα των επιβατών να επιβιώσουν, με τον Μάγκνους Μάρτενς να υπογράφει τη σκηνοθεσία αυτής της κλειστοφοβικής περιπέτειας όπου πρωταγωνιστούν οι Σαμ Χιούαν, Ρούμπι Ρόουζ, Άντι Σέρκις, Χάνα Τζον-Κέιμεν και Τομ Γουίλκινσον.



Μπαραβέντο

Σε ένα ψαροχώρι της Μπαΐα, στη Βραζιλία, οι κάτοικοι του οποίου είναι απόγονοι σκλάβων από την Αφρική, η λατρεία του μυστικισμού καλά κρατεί. Ο ερχομός του Φιρμίνο, που έφυγε πριν χρόνια στο Σαλβαδόρ δραπετεύοντας από τη φτώχεια, πολώνει τις εντάσεις. Ο Φιρμίνο αρνείται τη μοιρολατρική αντιμετώπιση των συντοπιτών του και τους προτρέπει να εξεγερθούν ενάντια στον ιδιοκτήτη των διχτυών που χρησιμοποιούν για το ψάρεμα.
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γκλάουμπερ Ρόχα ("Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου", "Αντόνιο ντας Μόρτες", "Κόσμος σε μια Έκσταση"), του σημαντικότερου εκπροσώπου της βραζιλιάνικης κινηματογραφικής αβανγκάρντ (cinema novo), είναι ένα εικαστικά συναρπαστικό κοινωνικό δράμα επηρεασμένο από τον νεορεαλισμό, τη νουβέλ βαγκ και τις επαναστατικές ιδέες της εποχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.