Ο Αήττητος

1,5

Μια τηλεοπτικής αισθητικής βιογραφία που αγνοεί τους κανόνες ενός καλού πυγμαχικού δράματος βγαίνοντας νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο.

o_aittitos

Εάν κάποιος δε γνωρίζει πολλά από πυγμαχία, είναι μάλλον δύσκολο να ξέρει το όνομα του Τζεμ Μπέλτσερ, του ανθρώπου που καθιέρωσε ως αξιοσέβαστο άθλημα το εν λόγω σπορ. Η ειρωνεία είναι πως ούτε βλέποντας την ταινία του Ντάνιελ Γκρέιαμ θα μάθει περισσότερα, αφού η αφήγηση ακολουθεί τηλεγραφική λογική όμοια με εγκυκλοπαίδεια.

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, ο νεαρός Μπέλτσερ διδάσκεται τι σημαίνει να είσαι πυγμάχος και άντρας από τον παππού του (Ράσελ Κρόου), τον οποίο θαυμάζει. Έπειτα από πολύ ξύλο και αλκοόλ, ο Μπέλτσερ βάζει στο μάτι το πρωτάθλημα της Αγγλίας με στόχο να γίνει επαγγελματίας. Όταν ο Γκρέιαμ δεν προσπαθεί αδέξια να μιμηθεί το ύφος του "Peaky Blinders" με ολίγη από Γκάι Ρίτσι, προδίδεται από τις έτερες σκηνοθετικές επιλογές του.

Όπως το να βασιστεί σε ένα δραματουργικά "στεγνό" σενάριο, γεμάτο υπερβολές αλλά καθόλου ένταση, που πριμοδοτεί την ωραιοποίηση της βίαιης αρρενωπότητας. Από κοντά οι υποδειγματικά άστοχες ερμηνείες, κυρίως του ερμηνευτικά λίγου πρωταγωνιστή Ματ Χούκινγκς, οι οποίες αποδυναμώνουν χαρακτηριστικά μια ταινία που βγαίνει νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο.

Αγγλία. 2022. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αήττητος

Prizefighter: The Life of Jem Belcher
1,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ντάνιελ Γκρέιαμ

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, ο ερασιτέχνης πυγμάχος Τζεμ Μπέλτσερ αποφασίζει να στεφθεί πρωταθλητής στη χώρα και έτσι να καθιερώσει ως επαγγελματικό το σπορ του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
05/12/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.