"Portugal Now!" στον θερινό κινηματογράφο "Ηλέκτρα"

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

the metamorphosis of birds PortugalNOW

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões συνεχίζουν τις καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το αφιέρωμα, το οποίο έλαβε πολύ θερμή ανταπόκριση από το αθηναϊκό κοινό, διοργανώθηκε αρχικά από τις 9 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου στην ταράτσα του Bios και συνεχίζεται για τρεις επιπλέον μέρες (25, 26, 27 Ιουλίου), στον θερινό κινηματογράφο "Ηλέκτρα".

Διαβάστε Επίσης

Πρόγραμμα Προβολών 

"Οι Μεταμορφώσεις των Πουλιών" (Catarina Vasconcelos, 2020)

Την ταινία θα προλογίσει ο Νίκος Πρατσίνης, Διερμηνέας & Μεταφραστής. (Introduction by Νikos Pratsinis, Interpreter & Translator).

Ο Ενρίκε και η Μπεατρίς παντρεύτηκαν ανήμερα των εικοστών πρώτων γενεθλίων της. Ο Ενρίκε, αξιωματικός του ναυτικού, περνά μεγάλο μέρος της ζωής του στη θάλασσα. Πίσω στην ξηρά, η Μπεατρίς, που έχει μάθει τα πάντα για τη ζωή μέσα από την αγάπη της για τα φυτά, φροντίζει τα έξι παιδιά της οικογένειας. Ο Ζασίντου (Υάκινθος), ο μεγαλύτερος γιος και συγχρόνως πατέρας της σκηνοθέτιδος, βλέπει στα όνειρά του ότι είναι πουλί. Σε μια ιστορία παλιά όσο κι ο άνθρωπος, ο θάνατος εισβάλλει σαν απρόσκλητος επισκέπτης. Ένα ταξίδι μεταμόρφωσης, γεμάτο καρδιά και ζεστασιά, που ψηλαφεί το πένθος και την απώλεια, βγάζοντας ρίζες και φτερά την ίδια ακριβώς στιγμή.
Δευτέρα 25 Ιουλίου, 9 μ.μ.

"Desterro" (Maria Clara Escobar, 2020)

Την ταινία θα προλογίσει η Μαρία Παπαδήμα, μεταφράστρια & αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού από την Βραζιλία, της Λόρα και του Ισραήλ. Είναι γύρω στα τριάντα κι έχουν έναν πεντάχρονο γιο, τον Λούκας. Ζουν μαζί, αλλά φαίνεται να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους ο ένας για τον άλλον. Η σχέση τους μοιάζει να οδεύει προς τα βράχια κι ο μόνος που φαίνεται να ψάχνει ακόμα κάτι από τη ζωή είναι ο Λούκας. Η Λόρα αρχίζει να αισθάνεται τα προειδοποιητικά σημάδια μιας επικείμενης καταστροφής και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Όταν ο Ισραήλ μαθαίνει ότι η Λόα είναι νεκρή και το σώμα της βρίσκεται στην Αργεντινή, δεν το λέει σε κανέναν – ούτε καν στον γιο τους. Καθώς δεν παντρεύτηκαν ποτέ και δεν έχουν χρήματα στην άκρη, ο Ισραήλ έρχεται αντιμέτωπος με την πρόκληση να φέρει το σώμα της Λόρα στο σπίτι.
Τρίτη 26 Ιουλίου, 9 μ.μ.

"Djon África" (Filipa Reis, João Miller Guerra, 2018)

Ο καλόκαρδος Μιγκέλ με το ψευδώνυμο Tibars, ή αλλιώς Djon África, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πορτογαλία – αγαπά τις γυναίκες και ζει μια ανέμελη ζωή. Αν κάποιος τον κρίνει, εκείνος του παραθέτει το παλιό τραγούδι του Frank Sinatra: "I do it My Way”. Μέχρι που μια μέρα, ένας άγνωστος του λέει ότι είναι φτυστός ο πατέρας του, "player και απατεώνας”. Ο πατέρας του, τον οποίο δε γνώρισε ποτέ! Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη τον κάνει να αλλάξει στάση. ιδίως όταν η γιαγιά του, που πάντα τον φρόντιζε, αρχίζει να μιλάει για την οικογένειά του: για το πώς ο πατέρας του ήταν στη φυλακή, πόσο λυπημένος ήταν ο Μιγκέλ όταν ήταν μικρός όταν δεν μπορούσε να τον δει, πώς ο πατέρας του εξορίστηκε στο Πράσινο Ακρωτήριο. Έτσι, ο Μιγκέλ πηγαίνει εκεί για να τον επισκεφτεί. Ποιος είναι αυτός ο άντρας;
Τρίτη 26 Ιουλίου, 11 μ.μ.

"No Táxi do Jack" (Susana Nobre, 2021)

Σε ηλικία 63 ετών και σχεδόν συνταξιούχος, ο Joaquim αναγκάζεται να ακολουθήσει τους κανόνες του κέντρου εργασίας, για να μπορέσει να εισπράξει τα επιδόματα ανεργίας. Στη διάρκεια των ταξιδιών του, αναπολεί τη ζωή του ως μετανάστης στις ΗΠΑ, όπου εργαζόταν ως οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη κι έζησε τα πολλαπλά κραχ της Wall Street.
Τετάρτη 27 Ιουλίου, 9 μ.μ.

"Ama-San" (Cláudia Varejão, 2016)

Μια βουτιά, το μεσημεριανό φως του ήλιου διαπερνά το νερό. Ο αέρας και στους δύο πνεύμονες θα πρέπει να είναι αρκετός, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκολλήσουν τα αμπαλόνε από τα βράχια, στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού. Χωρίς την υποστήριξη κάποιας συσκευής παροχής αέρα, ή άλλα εργαλεία που να επιτρέπουν την υποβρύχια αναπνοή, το σώμα ως σύνολο καλείται να φτάσει στα όριά του. Στο Wagu, ένα ψαροχώρι στη χερσόνησο Ise, τρεις γυναίκες, η Matsumi, η Mayumi και η Masumi βουτούν καθημερινά, χωρίς να ξέρουν τι θα βρουν. Κάτω από το νερό, τα εύθραυστα σώματά τους μετατρέπονται θαλάσσιους κυνηγούς. Οι Ama-San βουτούν με αυτόν τον τρόπο στην Ιαπωνία, για περισσότερα από 2000 χρόνια.
Τετάρτη 27 Ιουλίου, 10.15 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ δείτε εδώ.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@kinoathens.org ή στο τηλ. 210-2017220.
Για να κλείσετε εισιτήρια δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.