Οι διακρίσεις του animation ''Nine Lives Left'' και του Ζαχαρία Μαυροειδή

To πρωτότυπο σενάριο του Ζαχαρία Μαυροειδή προκρίθηκε στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνα' και το Cinekid Festival.

Ζαχαρίας Μαυροειδής

O Ζαχαρίας Μαυροειδής κατάφερε να διακριθεί με το σχέδιο σεναρίου του. Η πρώτη του βραύβευση ήρθε από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα (στο πλαίσιο του διαγωνισμού ανάπτυξης σεναρίου). Έναν θεσμό που δημιιουργήθηκε το 2018, σκοπός του ήταν η προώθηση της παγκόσμιας δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους. Ταινίες μικρoύ και μεγάλου μήκους, animation και live action προβάλλονται και καλούν τους μικρούς φίλους για να τις ανακαλύψουν. Ενώ κατάφερε να ξεχωρίσει στον ίδιο τομέα και στο Cinekid Festival (συγκεκριμένα στο Cinekid Script LAB), ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του κόσμου, με έδρα του το Άμεστερνταμ, ενώ παραρτήματα υπάρχουν σε πάνω από σαράντα χώρες στον κόσμο. Σκοπός του είναι τα παιδιά ηλικία από 3 - 14 να παρακολουθήσουν πρωτότυπες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα τους προσφέρεται η ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς τους αφού το φεστιβάλ διοργανώνει εκπαιδευτικά, σεμιναριακά προγράμματα. 

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος έχει ως έδρα του την Αθήνα. Οι σπουδές του ξεκινούν από την αρχιτεκτονική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνεχίζουν με μια σειρά προγραμμάτων με αντικείμενο τις παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από την στιγμή της εμφάνισης του δεν σταματά να μετρά διακρίσεις στα πρότζεκτ με τα οποία καταπιάνεται. Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο "Απόστρατος"  (2019) που απέσπασε πολλαπλά βραβεία ( στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  βραβείο Κοινού και Νεότητας της επιτροπής φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ KineΝova 2020 και το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στα βραβεία ΙΡΙΣ 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου). Αυτή την φορά αλλάζει κοινό και απευθύνεται σε παιδιά 8 - 12 ετών με μια ταινία ενηλικίωσης. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μια γάτα η Σανδάλω και η μικρή της παρέα. Όλες μαζί ξεκινούν μια οδύσσεια από ένα ερειπωμένο πλέον τουριστικό οικισμό, εν όψει του χειμώνα, στην ενδοχώρα του νησιού. Σκοπός της κεντρικής ηρωίδας είναι να βρει κάποιον να την υιοθετήσει, πεπεισμένη για την κατοικίδια φύση της. Στον δρόμο, εκείνη και η παρέα της θα έρθουν αντιμέτωπες με στοιχεία της φύσης και άλλα ζώα μετατρέποντας το ταξίδι τους, σε μια περιπέτεια ενηλικίωσης. 

Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας & το Cinekid Festival προκηρύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και κατά τη διάρκειά του υποβλήθηκαν 25 σχέδια σεναρίου τα οποία αξιολόγησε 5μελής Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τις και τους: Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, Σκηνοθέτις, Συγγραφέας, Επικεφαλής Μυθοπλασίας και Ψυχαγωγίας - ΕΡΤ, Ναταλύ Δούκα, Head of Content - Tanweer Productions, Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Consultant, Curator, Co-founder- The Page Turners, Νίκος Νταγιαντάς, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Συγγραφέας.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μαζί με την παραγωγό του Μαρία Κοντογιάννη (WILD AT HEART), ως μεγάλοι νικητές, θα παρακολουθήσουν το εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου Cinekid Script LAB, με πλήρη υποτροφία την οποία έχει εξασφαλίσει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Tanweer Productions. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο και ενδιάμεσα διαδικτυακά σεμινάρια με εκπαιδευτές αναγνωρισμένης αξίας και με πολυετή εμπειρία στον οπτικοακουστικό χώρο και το παιδικό περιεχόμενο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.