Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/6

the_lost_daughter_erxodai

Update: Αναβάλλεται η κυκλοφορία της επανέκδοσης "Μαχαίρι στο Νερό".

Ένα υποψήφιο για Όσκαρ δράμα γυρισμένο στις Σπέτσες και ο νέος Νάνι Μορέτι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Χαμένη Κόρη

Το βραβευμένο και γυρισμένο στις Σπέτσες σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ. Μια γυναίκα ταξιδεύει σε ένα νησί για μοναχικές διακοπές, όταν γνωρίζεται τυχαία με μια νεαρή μητέρα, η οποία της θυμίζει έντονα τον εαυτό της. Όσο περισσότερο βαθαίνει η σχέση τους, τόσο περιπλέκονται οι μεταξύ τους ισορροπίες, οδηγώντας σε μια παρόρμηση που φτάνει στα άκρα. Πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον και Εντ Χάρις.

Τρία Πατώματα

Η επιστροφή του Νάνι Μορέτι. Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή φέρνει τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ αδελφών, γονιών, παιδιών και συζύγων. Οι επιλογές τους αντανακλούν πανανθρώπινα ηθικά ζητήματα και έχουν συνέπειες στις ζωές τους.

Μαϊσάμπελ

Πολιτικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Η ταλαντούχα σκηνοθέτρια Ισιάρ Μπολάιν ("Η Ελιά") υπογράφει ένα αγωνιώδες δράμα εμπνευσμένο από μια πραγματική ιστορία. Στην Ισπανία, μια γυναίκα έχει χάσει τον άντρα της εξαιτίας μιας δολοφονικής επίθεσης της βασικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ. Έντεκα χρόνια μετά την απώλεια του συζύγου, αποφασίζει να μαζέψει το κουράγιο της και να κάνει κάτι ανήκουστο: να επισκεφτεί στη φυλακή και να συναντήσει το δολοφόνο της. Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία Γκόγια (καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, β’ αντρικού ρόλου, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού).

Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε

Οι φρουφρούληδες ξαναχτυπούν. Αφού κατάφεραν να επιβιαστούν στην Κιβωτό και να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, οι επιβάτες βιώνουν νέες προκλήσεις. Η στεριά δε φαίνεται πουθενά, οι μέρες παιρνούν βασανιστικά και οι εντάσεις ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα ανεβαίνουν επικίνδυνα...

Blow-Up

Αριστουργηματικός Μικελάντζελο Αντονιόνι βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα. Ένας εκκεντρικός φωτογράφος, εξετάζοντας κάποια καρέ του συνειδητοποιεί πως, άθελά του, έχει γίνει μάρτυρας σε μια δολοφονία. Τότε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη.

Τζο ο Λεμονάδας

Τσέχικη σινεφίλ κωμωδία του 1964. Ένας καουμπόης φτάνει σε μια πόλη της Άγριας Δύσης λανσάροντας τη Λόκα Κόλα, ένα μη αλκοολούχο αναψυκτικό, σε μια απόπειρα να καταπολεμηθεί ο αλκοολισμός και η παρανομία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.