Updated | Έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/6

Ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

elvis_movie

Update: Αναβάλλεται η κυκλοφορία της ταινίας "Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας".

Ο "βασιλιάς" Έλβις Πρίσλεϊ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Elvis

Βιογραφία του βασιλιά του ροκ εντ ρολ από τον Μπαζ Λούρμαν ("Moulin Rouge"). Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης λουσάτων υπερπαραγωγών όπως τα "Moulin Rouge" (2001), "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (1996) Μπαζ Λούρμαν, επιστρέφει δέκα χρόνια μετά τον "Υπέροχο Γκάτσμπι" με μια βιογραφία του βασιλιά του ροκ εντ ρολ. Τιτλοφορημένο απλά, λιτά κι απέριττα "Elvis", το φιλμ αφορά την ανέλιξη του -σωστά μαντέψατε- Έλβις Πρισλεϊ από την αφάνεια σε μυθικό μουσικό είδωλο. Η αφήγηση γίνεται από την οπτική γωνία του συνταγματάρχη Τομ Παρκερ, δηλαδή το μάνατζερ και άνθρωπο που ανακάλυψε το ροκ σταρ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Τομ Χανκς. Ποιος όμως αναλαμβάνει να φορέσει τα blue suede shoes; Αφού απορρίφθηκαν γνωστότερα ονόματα όπως οι Χάρι Στάιλς, Άνσελ Έλγκορτ και Μάιλς Τάιλερ, εν τέλει ο ρόλος πήγε στον Όστιν Μπάτλερ. Αν δε σας λέει κάτι το όνομά του μην απορήσετε, αφού ο 31χρονος ηθοποιός έχει έως τώρα μονάχα μικρούς ρόλους στο όνομά του, με χαρακτηριστικότερες τις συμμετοχές του στα "Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν" (Τζιμ Τζάρμους, 2019) και "Κάποτε στο... Χόλιγουντ" (Κουέντιν Ταραντίνο, 2019). Στο τελευταίο φιλμ, μάλιστα, ο Μπάτλερ υποδύθηκε τον Τεξ Γουάτσον, ένα μέλος της "οικογένειας" του μανιακού Τσαρλς Μάνσον. Η ταινία έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Κανών.

Νεκρό Τηλέφωνο

Ο Ίθαν Χοκ σε ρόλο μανιακού. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 σε μια επαρχιακή αμερικάνικη πόλη, ένας αγνώστου ταυτότητας εγκληματίας απαγάγει νεαρά παιδιά το ένα μετά το άλλο, σπέρνοντας τον τρόμο στην τοπική κοινωνία. Η δράση του, όμως, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν το πιο πρόσφατο θύμα του αποφασίζει να αντισταθεί.

Αγέλη Προβάτων

Ελληνικό νεο-γουέστερν με φόντο την επαρχία. Ο Θανάσης, είναι ένας οικογενειάρχης ο οποίος αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του. Όταν, όμως, συνειδητοποιεί πως υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται στο ίδιο αδιέξοδο με εκείνον, αποφασίζει να τους πείσει να συμμαχήσουν και να πάρουν εκδίκηση από τον τοκογλύφο που τους καταπιέζει. Βραβείο Ίρις β' ανδρικού ρόλου (Άρης Σερβετάλης) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Θεσαλονίκης.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας

Ο Μάικ Φίγκις σκηνοθετεί Νίκολας Κέιτζ σε οσκαρική ερμηνεία. Ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει χάσει τα πάντα εξαιτίας του αλκοολισμού του, αποφασίζει να φτάσει στο Λας Βέγκας και να πιεί μέχρι θανάτου. Αλλά εκεί συνάπτει μια ιδιαίτερη σχέση με μια γυναίκα που του αλλάζει τη ζωή. Βραβείο Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για το Νίκολας Κέιτζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.