"Blade Runner", "Λολίτα" και Depeche Mode: Δείτε το φοβερό πρόγραμμα του 12ου Athens Open Air Film Festival

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή του σινεμά που γεμίζει με υπαίθριες δωρεάν προβολές την πόλη επιστρέφει πανηγυρικά και αυτήν τη φορά δεν έχει έδρα μόνο την Αθήνα.

wild_at_heart «Ατίθαση Καρδιά»

Για 12η συνεχή χρονιά το αγαπημένο Athens Open Air Film Festival (14/6-30/8) ξεδιπλώνεται στην πόλη στήνοντας δροσερές προβολές κάτω από τα αστέρια με ελεύθερη είσοδο. Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, όμως, επιφυλάσσει ουκ ολίγες εκπλήξεις, καθώς δε θα έχει ως φόντο μονάχα εμβληματικές τοποθεσίες, πάρκα και θερινά σινεμά της Αθήνας, αλλά για πρώτη φορά επισκέπτεται και νησιά του Αιγαίου! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά…

Η Χαμένη Κόρη
"Η Χαμένη Κόρη"

Χολιγουντιανή έναρξη

Η διοργάνωση ξεκινά πανηγυρικά και πρωτοκλασάτα, μιας και η διάσημη ηθοποιός Μάγκι Τζίλενχαλ, μαζί με το σύζυγο και επίσης ερμηνευτή Πίτερ Σάρσγκαρντ, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το υποψήφιο για τρία Όσκαρ και γυρισμένο στις Σπέτσες ντεμπούτο της με τίτλο "Η Χαμένη Κόρη". Πρόκειται για τη μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Έλενα Φεράντε, το οποίο κυκλοφορεί στις 30/6 στους κινηματογράφους. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξη, στην Πλατεία Ασωμάτων, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το sci-fi έπος "Blade Runner" (Ρίντλεϊ Σκοτ, 1982) στην final cut εκδοχή του, μια προβολή στη μνήμη του σπουδαίου Βαγγέλη Παπαθανασίου που υπογράφει το εμβληματικό score και "έφυγε" πρόσφατα από τη ζωή. Ο Ιούλιος, έπειτα, υπόσχεται έντονες σινεφίλ συγκινήσεις. Κατά τη διάρκειά του το μενού προβολών περιλαμβάνει την αιρετική "Λολίτα" (Στάνλεϊ Κιούμπρικ, 1962), το αριστουργηματικό "Ατίθαση Καρδιά" (Ντέιβιντ Λιντς, 1990), αλλά και μια μεταμεσονύκτια επετειακή προβολή του "Δράκουλα" (1992) του Φράνσις Φορντ Κόπολα, σε συνεργασία με το "Midnight Express". Βέβαια, οι πιο ρομαντικοί οφείλουν να βάλουν πινέζα στις ατζέντες τους στις 29/7, όταν πρόκειται να προβληθεί όλη η "Πριν" τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Προβλέπεται μαραθώνιος δακρύων για χάρη των Ζουλί Ντελπί και Ίθαν Χοκ…

before_sunrise
"Πριν το Ξημέρωμα"

Επιπλέον, το φεστιβάλ δεν προσπερνά ακόμα μία πρόσφατη απώλεια, εκείνη του Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικού μέλους των κορυφαίων Depeche Mode. Προς τιμήν του, σε συνεργασία με το επίσημο φαν κλαμπ της μπάντας HYSTERIKA, το βράδυ της 2ας Ιουλίου η Τεχνόπολη πρόκειται να φιλοξενήσει το ντοκιμαντέρ "Depeche Mode: 101" (Ντ. Α. Πενεμπέικερ, Ντέιβιντ Ντόκινς και Κρις Χέγκεντους, 1989). Θα προηγηθεί DJ set από τους Γιώργο Γερανιό και Μάρκο Φράγκο, κι εμείς ήδη τραγουδάμε "I just can’t get enough"…

aoaff_romaiki_agora
©Ioannis Stefanidis, AOAFF 2019

Εκτός έδρας

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Athens Open Air φέτος φτιάχνει βαλίτσες και πραγματοποιεί εξορμήσεις εκτός Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 12-17/7 το φεστιβάλ επισκέπτεται τη Μύκονο και τη Σέριφο, προβάλλοντας διαμάντια του Χόλιγουντ. Ανάμεσά τους ο "Μεγάλος Λεμπόφσκι" (Τζόελ & Ίθαν Κοέν, 1998), το μιούζικαλ "Moulin Rouge!" (Μπαζ Λούρμαν, 2001) και οι ξέφρενοι "Ατσίδες με τα Μπλε" (Τζον Λάντις, 1980).

Το πρόγραμμα του 12ου Athens Open Air Film Festival:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.