Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ στη Βόρεια Εύβοια

Ο Γερμανός σκηνοθέτης θα παρευρεθεί στην Εύβοια για την προβολή του ντοκιμαντέρ του «Ο Δασοποιός», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Evia Film Project από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

o_dasopoios1

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του "Το Ταμπούρλο", Φόλκερ Σλέντορφ, θα βρεθεί στη Βόρεια Εύβοια για την προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του "Ο Δασοποιός" στον κινηματογράφο Απόλλων στην Αιδηψό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το ντοκιμαντέρ θα είναι η ταινία λήξης του Evia Film Project, της νέας πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

"Ο Δασοποιός" μάς μεταφέρει στο Σαχέλ, τη στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα στην Αφρική και μάς συστήνει έναν αξιοσημείωτο άνθρωπο, του οποίου το έργο ζωής τιμήθηκε με το λεγόμενο εναλλακτικό Νόμπελ, το βραβείο Right Livelihood το 2018. Ο Τόνι Ρινάουντο βρήκε τρόπο να καλλιεργεί δέντρα στις πιο άγονες περιοχές. Η μέθοδος Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) αποκαθιστά όχι μόνο το έδαφος, αλλά και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο. Ο Αρχηγός όλων των Αγροτών, όπως τον λένε χαϊδευτικά σήμερα σε πολλά χωριά στην Αφρική, χρειάστηκε να δώσει μια δύσκολη μάχη για να γίνουν αποδεκτές οι ιδέες του. Έχοντας εργαστεί στην περιοχή του Σαχέλ για 30 χρόνια, είδε την απόγνωση και την πείνα, αλλά και την αποφασιστικότητα και την αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα κοινότητας, αυτοενδυνάμωσης και, πάνω από όλα, ελπίδας.

Ο Δασοποιός

Το Evia Film Project εντάσσεται στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού έργου "Φωτοδότες" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Το πρότζεκτ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά και το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το σινεμά της Μπέτσι Μπράουν και του Πίτερ Βακ έρχεται στο Τριανόν

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα έρχεται να φωτίσει την προκλητική και ριζοσπαστική φιλμογραφία δύο δημιουργών που διαμόρφωσαν μια νέα γλώσσα στο σύγχρονο cult σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/07/2025

Αποστολία Κατσιαντρίδου, τι σημαίνει "We're Not Really Strangers";

Η επιμελήτρια προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης παρουσιάζει στο "α" την κεντρική θεματική του φετινού προγράμματος.

Ντέιβιντ Κόρενσουετ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον νέο Superman

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του 32χρονου ηθοποιού από την Πενσιλβάνια, πριν γίνει σούπερ-διάσημος.

Ελληνικό box office: Μπραντ Πιτ εναντίον δεινοσαύρων

Απογοητευτικό ξεκίνημα για το "Jurassic World: Αναγέννηση" και εύκολη πρωτιά ξανά για το γκαζωμένο "F1: Η Ταινία", την παράσταση όμως στα ταμεία έκλεψε ένας... σαλεμένος Γάλλος ψυχίατρος.

Τι νέο θα δούμε από αυτή την Πέμπτη (10/07) στα θερινά σινεμά

Όλες οι καινούριες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

"Οι Μπαλκονάτες": επιστροφή στο γυναικείο βλέμμα

Η νέα κωμωδία που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Το καλοκαίρι επιστρέφει με το 8ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις αγαπημένες, νέες και κλασικές ταινίες.