Τα highlights του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ραντεβού για θερινό σε ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ της πόλης.

To_teleio_afentiko

Εννέα μέρες γεμάτες σινεμά επιφυλάσσει το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (2-10/6), το οποίο ξεδιπλώνει το πρόγραμμα του στο θερινό σινεμά Ελληνίς αλλά και στη φιλόξενη αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μελετήσαμε το φετινό πρόγραμμα και αυτά που ακολουθούν είναι τα highlights της διοργάνωσης.

Από τον Χαβιέ Μπαρδέμ στον Κάρλος Σαούρα

Ο οσκαρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ μεταμορφώνεται στο "Τέλειο Αφεντικό", στην κωμωδία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα ("Δευτέρες με Λιακάδα"). Ο διεθνής σταρ υποδύεται τον καλοκάγαθο ιδιοκτήτη μιας υποδειγματικής επιχείρησης που βλέπει να πηγαίνουν τα πάντα στραβά, την ώρα που διεκδικεί ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Από την άλλη, ο έμπειρος Χαβιέρ Καμάρα ενσαρκώνει έναν υπερασπιστή κοινωνικών δικαιωμάτων στο Μεδεγίν του ’70 και στη μεταφορά του βιβλίου του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε με τίτλο "Η Λήθη που θα Γίνουμε". Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα ("Μπελ Επόκ"). Ένας ακόμα βετεράνος σκηνοθέτης, ο σπουδαίος Κάρλος Σάουρα ("Θρέψε Κοράκια"), δοκιμάζεται στο μιούζικαλ με το "Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου", όπου οι παραδόσεις του Μεξικού και της Ισπανίας ανακατεύονται σε μια ιστορία που θίγει τις σχέσεις των δύο λαών.

O_antikatastatis
"Ο Αντικαταστάτης"

Πενέλοπε Κρουζ εναντίον Αντόνιο Μπαντέρας

Σκηνοθετικό δίδυμο με αυθεντική ματιά ("Ο Επιφανής Πολίτης", "Το Αριστούργημά μου") οι Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ φέρνουν εις πέρας την πιο πρωτοκλασάτη ταινία τους έως τώρα. Στην "Επίσημη Συμμετοχή" συνεργάζονται ξανά με τον πολύπειρο Όσκαρ Μαρτίνεζ κι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Αντόνιο Μπαντέρας και Πενέλοπε Κρουζ. Η πλοκή της βραβευμένης κωμωδίας τους αφορά έναν εύπορο επιχειρηματία ο οποίος προσλαμβάνει ένα σκηνοθέτη για να γυρίσει μια ταινία που θα σπάσει τα ταμία. Μόνο που, τελικά, εκείνο που σπάει πραγματικά είναι τα νεύρα όλων όσων συμμετέχουν στην παραγωγή… Τέλος, ένα από τα υποσχόμενα φιλμ του προγράμματος είναι ο "Αντικαταστάτης". Ένα νουάρ του Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας, στο οποίο ένας αστυνομικός έρχεται αντιμέτωπος με μια ανατρεπτική υπόθεση δολοφονίας που εμπλέκεται με το παρελθόν του.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο www.fecha.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Σάιμον Πεγκ και η αθόρυβη πορεία του στην κορυφή του coolness

Ένας από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς του Χόλιγουντ αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Ανατρέχουμε στην πορεία του, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/02/2026

"Παρασκευή και 13": Οι cult ταινίες τρόμου στη σωστή σειρά

Άσε την χρονολογική σειρά και κάνε back to back για να γιορτάσεις την ημέρα, με μαραθώνιο στο σπίτι με εναλλακτική σειρά, από την καλύτερη ταινία προς την χειρότερη.

Μετά τον "Καποδίστρια", (φαίνεται ότι) έρχεται ο "Κολοκοτρώνης" δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή

Το budget της νέας παραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ποιος ήταν ο "Γέρος του Μοριά", που εμπνέει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο στο επόμενο έργο του.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (12-18/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

"Ανεμοδαρμένα Ύψη": Η πρόκληση της κινηματογραφικής μεταφοράς για την Έμεραλντ Φένελ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά πάντα αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα.

Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας από τη Cinemathesis

Τα εργαστήρια, που είναι σχεδιασμένα για εφήβους και ενήλικες, έχουν σχεδιαστεί για δημιουργούς και λάτρεις του οπτικοακουστικού μέσου.