Τα highlights του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ραντεβού για θερινό σε ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ της πόλης.

To_teleio_afentiko

Εννέα μέρες γεμάτες σινεμά επιφυλάσσει το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (2-10/6), το οποίο ξεδιπλώνει το πρόγραμμα του στο θερινό σινεμά Ελληνίς αλλά και στη φιλόξενη αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μελετήσαμε το φετινό πρόγραμμα και αυτά που ακολουθούν είναι τα highlights της διοργάνωσης.

Από τον Χαβιέ Μπαρδέμ στον Κάρλος Σαούρα

Ο οσκαρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ μεταμορφώνεται στο "Τέλειο Αφεντικό", στην κωμωδία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα ("Δευτέρες με Λιακάδα"). Ο διεθνής σταρ υποδύεται τον καλοκάγαθο ιδιοκτήτη μιας υποδειγματικής επιχείρησης που βλέπει να πηγαίνουν τα πάντα στραβά, την ώρα που διεκδικεί ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Από την άλλη, ο έμπειρος Χαβιέρ Καμάρα ενσαρκώνει έναν υπερασπιστή κοινωνικών δικαιωμάτων στο Μεδεγίν του ’70 και στη μεταφορά του βιβλίου του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε με τίτλο "Η Λήθη που θα Γίνουμε". Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα ("Μπελ Επόκ"). Ένας ακόμα βετεράνος σκηνοθέτης, ο σπουδαίος Κάρλος Σάουρα ("Θρέψε Κοράκια"), δοκιμάζεται στο μιούζικαλ με το "Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου", όπου οι παραδόσεις του Μεξικού και της Ισπανίας ανακατεύονται σε μια ιστορία που θίγει τις σχέσεις των δύο λαών.

O_antikatastatis
"Ο Αντικαταστάτης"

Πενέλοπε Κρουζ εναντίον Αντόνιο Μπαντέρας

Σκηνοθετικό δίδυμο με αυθεντική ματιά ("Ο Επιφανής Πολίτης", "Το Αριστούργημά μου") οι Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ φέρνουν εις πέρας την πιο πρωτοκλασάτη ταινία τους έως τώρα. Στην "Επίσημη Συμμετοχή" συνεργάζονται ξανά με τον πολύπειρο Όσκαρ Μαρτίνεζ κι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Αντόνιο Μπαντέρας και Πενέλοπε Κρουζ. Η πλοκή της βραβευμένης κωμωδίας τους αφορά έναν εύπορο επιχειρηματία ο οποίος προσλαμβάνει ένα σκηνοθέτη για να γυρίσει μια ταινία που θα σπάσει τα ταμία. Μόνο που, τελικά, εκείνο που σπάει πραγματικά είναι τα νεύρα όλων όσων συμμετέχουν στην παραγωγή… Τέλος, ένα από τα υποσχόμενα φιλμ του προγράμματος είναι ο "Αντικαταστάτης". Ένα νουάρ του Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας, στο οποίο ένας αστυνομικός έρχεται αντιμέτωπος με μια ανατρεπτική υπόθεση δολοφονίας που εμπλέκεται με το παρελθόν του.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο www.fecha.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
06/12/2025

Οι δραματικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 10/12.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.