Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

2

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

ouistreham «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους»

Το 2010, όταν η δημοσιογράφος Φλοράνς Ομπενάς κυκλοφορούσε το βιβλίο "Quai de Ouistreham", οι οδυνηρές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ποιότητα ζωής των λαϊκών τάξεων μόλις είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητές. Έτσι, το βιβλίο στο οποίο η Ομπενάς περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να ζήσει μεταξύ ανεργίας και προσωρινών δουλειών υπήρξε αποκαλυπτικό για τις συνθήκες εργασιακής επισφάλειας που επικρατούν στη Γαλλία.

Αυτές μεταφέρονται τώρα στο σινεμά, με τη Ζιλιέτ Μπινός στον κεντρικό ρόλο, ως συγγραφέα που προσποιείται την καθαρίστρια για να εμπνευστεί το επόμενο μυθιστόρημά της που θα δώσει φωνή στους αφανείς βασανισμένους. Οι ευαίσθητες ισορροπίες της πλοκής απαιτούν τη διαχείριση ενός δεινού αφηγητή, κάτι που δεν είναι ο σκηνοθέτης Εμανουέλ Καρέρ. Διότι, παρά τις ειλικρινείς προθέσεις του, δεν αποφεύγει να προσεγγίσει με εξωτικό τρόπο τους εργάτες, σαν όντα που έχουν ανάγκη έναν προνομιούχο "σωτήρα" για να νιώσουν υπαρκτά. Στο ενδιάμεσο, δίνει περισσότερο βάρος στον ευκαιριακό συναισθηματισμό, προδίδοντας έτσι την αφέλειά του και περιορίζοντας την ερμηνευτική δύναμη μιας σταθερά υποδειγματικής Μπινός.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: SPENTZOS FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ouistreham
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Εμανουέλ Καρέρ

Μια συγγραφέας προσποιείται την καθαρίστρια, ώστε βιώνοντας τις δυσάρεστες εργασιακές συνθήκες να εμπνευστεί την ιστορία του νέου βιβλίου της, που θα βοηθήσει τις «συναδέλφισσές» της, οι οποίες ωστόσο αγνοούν την πραγματική της ταυτότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 21 Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/08/2025

Οι επανεκδόσεις που κάνουν πρεμιέρα στα σινεμά

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων από τις 21 Αυγούστου.

Weapons

Αγνός τρόμος, άμεση και συναρπαστική σκηνοθεσία, δίνουν τον τόνο σε μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών. | Powered by Uber.

Φέρ' την Πίσω

Σφιχτογραμμένο, αγωνιώδες και στοιχειωτικό horror που επαληθεύει το γνήσιο, πλην εκκολαπτόμενο ακόμα, ταλέντο του αυστραλέζικου σκηνοθετικού διδύμου. | Powered by Uber.

Η Ετυμηγορία

Συναρπαστικό δικαστικό δράμα από τον μετρ του είδους Σίντνεϊ Λιούμετ και με καθηλωτικό πρωταγωνιστή έναν αειθαλή Πολ Νιούμαν. | Powered by Uber.

Τα Χρώματα του Χρόνου

Αν και οι ιδέες του ξεχειλώνονται, αυτό το καλόκαρδο, στιλάτο και νοσταλγικό δράμα πετυχαίνει τους ουμανιστικά ρομαντικούς σκοπούς του. | Powered by Uber.

Το Νησί

Το δεδομένο ταλέντο των συντελεστών πηγαίνει στράφι, αφού σχεδόν τίποτα δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, χαραμίζοντας μια τρομερή πραγματική ιστορία. | Powered by Uber.