Οδηγός Cinema

Άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής για το 2ο New Generation Film Festival

Καλούνται, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί, να καταθέσουν τις μικρού μήκους ταινίες τους.

2ο New Generation Film Festival Photo by Natalie Parham on Unsplash

Το New Generation Film Festival φιλοδοξεί και το 2022 να κινητοποιήσει τους νέους δημιουργούς της 7ης τέχνης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε μια νέα διοργάνωση στα τέλη Σεπτεμβρίου (26-28/9) στον Κινηματογράφο "Μικρόκοσμος" και στο "Εύπολις Art", στην Αθήνα.

Τα δύο Διαγωνιστικά Τμήματα θα παραμείνουν ως ο κεντρικός κορμός του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ - ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, animation και ντοκιμαντέρ-  δημιουργών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, από 14-17 ετών και 18-30 ετών.

Καλούνται, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί, από 14-30 ετών, να καταθέσουν στην πλατφόρμα του New Generation Film Festival τις μικρού μήκους ταινίες τους, διάρκειας μέχρι 20 λεπτά και παραγωγής 2021-2022, έως το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.

Τα βραβεία θα τα απονείμει τριμελής επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Ιάκωβος Γωγάκης, όπως επίσης κι άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Θα επιλεγούν, έως 20 ταινίες σε κάθε τμήμα.

Στη φετινή διοργάνωση, προστίθενται ακόμη δύο τμήματα στο Παράλληλο Πρόγραμμα, στα οποία το κοινό θα αποφασίσει και θα απονείμει τα βραβεία (Βραβεία Κοινού). Πρόκειται για το τμήμα "Πρώτη Φορά και για Πάντα", με δικαίωμα συμμετοχής, των δημιουργών που τίμησαν το New Generation Film Festival στην πρώτη διοργάνωση, το 2021. Το δεύτερο, φέρει τον τίτλο "New Generation International", και απευθύνεται σε μικρομηκάδες σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο (ηλικιακή κατηγορία 14-30 ετών). Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία και στα τέσσερα τμήματα. Πρόθεση των διοργανωτών, είναι να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, ένα στοχευμένο workshop για τους νεαρούς σκηνοθέτες, στο οποίο θα μπορεί να συμμετέχει και το κοινό.

Το Φεστιβάλ είναι ενταγμένο στις δράσεις του Χώρου Τέχνης & Πολιτισμού " Εύπολις Art".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Μαγνητικά Πεδία" πάνω από το ελληνικό box office

Ιδιαίτερα θετική και ενθαρρυντική η επίδοση της ταινίας του Γιώργου Γούση. Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των κυκλοφοριών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/05/2022

Πρώτο εντυπωσιακό τρέιλερ για το "Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση - Μέρος Πρώτο"

Ο Τομ Κρουζ δίνει τον τόνο σε μία ακόμα καταιγιστική περιπέτεια του πράκτορα Ίθαν Χαντ.

Ο Ίντρις Έλμπα είναι ένα γιγαντιαίο τζίνι στη νέα ταινία του Τζόρτ Μίλερ

7 χρόνια μετά το αμνημόνευτο "Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής" ο Τζορτζ Μίλερ επιτέλους επιστρέφει με τo "Three Thousand Years of Longing".

Φεστιβάλ Κανών: πολιτική, σάτιρα κι αληθινά εγκλήματα

Χειροκροτήθηκε το γυρισμένο στην Ελλάδα "Τρίγωνο της Θλίψης" του Ρούμπεν Έστλουντ, συγκίνησε το "EO" του Γέρζι Σκολιμόφσκι, αλλά η σπουδαία ταινία ακόμα αναζητείται.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 26/5

Προσδεθείτε για την άφιξη μιας από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού.

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για την ταινία "Σμύρνη μου Αγαπημένη"

Τις εντυπώσεις του από την ταινία που διεκδικεί 12 βραβεία Ίρις μοιράζεται ο γνωστός συγγραφέας με το "α" ενόψει της απονομής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

To φεστιβάλ Κανών υποκλίθηκε στον Τομ Κρουζ

Με αφορμή το "Top Gun: Maverick", ο απόλυτος χολιγουντιανός σταρ προσγειώθηκε με πάταγο στην Κρουαζέτ, η οποία του παραδόθηκε ολοκληρωτικά για ένα ολόκληρο 24ωρο.