Το Μαύρο Κουτί

2

Η χολιγουντιανής κοπής κλασική συνταγή τού «γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας» προσαρμόζεται με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία, σε hi-tech σινε-περιβάλλον.

To_mavro_kouti

Ξεκινώντας με το αιματοβαμμένο "Captifs" (2010), ο Γιαν Γκοζλάν επέδειξε πολύ πιο κομψές δυνατότητες στο πολανσκικό θρίλερ "Ο Συγγραφέας" (2015) με τον Πιέρ Νινέ. Παραμένοντας στο ίδιο μονοπάτι, περνά τώρα στην πιο δοκιμασμένη και καθαρή θριλερική φόρμα τού "γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας", προσαρμοσμένη σε hi-tech σινε-περιβάλλον.  


Έτσι, ο αγαπημένος του Νινέ υποδύεται εδώ τον νεαρό Ματιέ, έναν ταλαντούχο ειδικό της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Όταν ο επικεφαλής του τμήματός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου μοιάζουν να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.


Η συνταγή φορτώνεται με όλες τις απαραίτητες συμπτώσεις, μια από τις οποίες θέλει τη σύζυγο του Ματιέ να δουλεύει σε ένα κρίσιμο για την έρευνα τομέα της αεροπλοΐας, χειριζόμενη το υλικό της με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία. Το σταθερό μοτίβο παραμένει το "όλα είναι μια μεγάλη πλεκτάνη ή όχι; Αλλά μάλλον ναι. Ή μήπως πάλι όχι;". Αχ, να μπορούσα να μαντέψω…

Γαλλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαύρο Κουτί

Boite Noire / Black Box
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 129 '
  • Γιάν Γκοζλάν

Ο Ματιέ Βασέρ είναι ένας ταλαντούχος ειδικός της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου φαίνεται να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.