Nayak: Ο Ήρωας

3,5

Μια δραματικά μεστή τοιχογραφία της μεταπολεμικής ινδικής πραγματικότητας και το σκληρό, ειλικρινές πορτρέτο ενός ανθρώπου του θεάματος σε υπαρξιακή κρίση.

nayak_o_hroas

Έχοντας αφήσει πίσω του τις έντονα νεορεαλιστικές καταβολές της αριστουργηματικής "τριλογίας του Απού" ("Το Τραγούδι του Δρόμου", "Ανίκητος", "Ο Κόσμος του Απού"), ο ώριμος πλέον Σατγιαζίτ Ράι επιβιβάζει το 1966 σε ένα τρένο της Βεγγάλης με προορισμό το Νέο Δελχί έναν μεγάλο κινηματογραφικό σταρ. Τον Ουτάμ Κουμάρ, ο οποίος υποδύεται έναν… μεγάλο κινηματογραφικό σταρ στο δρόμο για την παραλαβή ενός βραβείου. Στη διαδρομή θα συναντήσει μια σειρά από θαυμαστές του, αλλά και διάφορους γλαφυρούς χαρακτήρες, τους οποίους ο Ράι αξιοποιεί δραματικά στην εντυπωσιακή τοιχογραφία της μεταπολεμικής ινδικής πραγματικότητας. Στο κέντρο της, ξεχωρίζει το πορτρέτο ενός άντρα παγιδευμένου στο κυνήγι της εφήμερης φήμης, το οποίο ως έπαθλα έχει μια ενοχλητικά θορυβώδη αναγνωρισιμότητα και ένα βασανιστικά βαθύ υπαρξιακό και καλλιτεχνικό κενό.

Α/Μ. Ινδία. 1966. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Nayak: Ο Ήρωας

Nayak
3,5
  • Δραματική
  • 1966
  • Διάρκεια: 117 '
  • Σατγιαζίτ Ράι

Ένας μεγάλος κινηματογραφικός σταρ ταξιδεύει με το τρένο από τη Βεγγάλη στο Νέο Δελχί για την παραλαβή ενός βραβείου. Στη διαδρομή θα συναντήσει μια σειρά από γλαφυρούς χαρακτήρες, οι οποίοι θα τον κάνουν να αναρωτηθεί για την αξία των προσωπικών και καλλιτεχνικών επιλογών του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους

Ένας γεμάτος κινηματογραφικός μήνας με βραβευμένες ταινίες κατευθείαν από τα μεγάλα φεστιβάλ, θρίλερ, animation και κωμωδίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.