Βραδιές ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Το "American Film Showcase" επιστρέφει στο Exile Room για μια σειρά προβολών επιλεγμένων αμερικανικών ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.

εφευρετης-exile room

Το "American Film Showcase – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ" διοργανώνεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Exile Room, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC). 

Πέμπτη 19 Μαϊου

Στις 9 μ.μ. θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Τα Ζουζουνάκια" (The Love Bugs, 2019), σε σκηνοθεσία των Maria Clinton και Allison Otto, όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντομολόγων έχει περάσει 60 χρόνια συγκεντρώνοντας αθόρυβα τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή εντόμων στον κόσμο, με περισσότερα από 1.000.000 είδη στην κατοχή του,


Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Ωσπου οι αμνοί να γίνουν λιοντάρια" (When Lambs Become Lions, 2018) σε σκηνοθεσία του Jon Kasbe. Στα βάθη της κενυάτικης ζούγκλας, ένας μικρέμπορας ελεφαντόδοντων δίνει τη δική του μάχη για επιβίωση, ενώ όλα μοιάζουν να στρέφονται εναντίον του. Πάνω στην απελπισία του, στρέφεται στον ξάδερφό του, έναν θηροφύλακα που έχει μείνει απλήρωτος εδώ και μήνες. Μαζί θα αναζητήσουν μια λύση, ενώ η απότομη μείωση στον πληθυσμό ελεφάντων έχει τραβήξει την προσοχή της απανταχού κοινής γνώμης στην Αφρική. Ο σκηνοθέτης Jon Kasbe αφιέρωσε τρία χρόνια από τη ζωή του στους πρωταγωνιστές του, κι αυτοί τον επιβράβευσαν με ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά του σκότους.

ωσπου οι αμνοι να γινουν λιονταρια-exile room

Πέμπτη 26 Μαϊου

Θα γίνει προβολή στις 9 μ.μ. του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Πλάι μου" (Stay Close, 2019), σε σκηνοθεσία των Luther Clement και Shuhan Fan. Ένας Αφροαμερικανός ξιφομάχος από το Μπρούκλιν καταφέρνει να φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς παρά τις δυσκολίες, σε ένα εξπρεσιονιστικό μείγμα animation, home video και αυθεντικού συναισθήματος.

Τέλος, θα ακολουθήσει το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με το όνομα "Η εφευρέτης" (The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, 2019), σε σκηνοθεσία του Alex Gibney, για την ιντριγκαδόρικη ιστορία της Elizabeth Holmes. Μία νέα εφεύρεση υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη διαγνωστική ιατρική όπως την ξέρουμε. Χάρη στο Edison, ένα μηχάνημα σε μέγεθος εκτυπωτή, ο καθένας θα μπορεί πλέον να κάνει πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις με ένα απλό τσίμπημα του δαχτύλου στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς του! Ή τουλάχιστον αυτό υποσχέθηκε στον κόσμο η Elizabeth Holmes, η ιδρύτρια της εταιρείας Theranos, και ο κόσμος αποφάσισε να την πιστέψει, μετατρέποντάς την στην πλουσιότερη αυτοδημιούργητη επιχειρηματία της γενιάς της. Μόνο που η πραγματικότητα αποδείχθηκε πιο εξωφρενική κι από επιστημονική φαντασία.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλουςΗ είσοδος είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.