5 μέρες πολιτισμού στην Εύβοια με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η διοργάνωση επεκτείνει τις δράσεις της με την «πράσινη» ενέργεια Evia Film Project.

evia_film_project1

Πολύ σύντομα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα βάλει μπρος τις πρώτες δράσεις της ενέργειας "Evia Film Project", η οποία θα καλύπτει μια σειρά από εξειδικευμένα workshops, προβολές και masterclasses όλα με ελεύθερη είσοδο από τις 15 έως τις 19/6, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα από τα έργα "Φωτοδότες" που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας. Πρεσβευτής ("ambassador") της ενέργειας θα είναι ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος θα παρουσιάσει ταινίες και πρότζεκτ, θα μιλήσει με το κοινό και τους επαγγελματίες του κινηματογράφου και μάλιστα, θα δώσει μια συναυλία. Όπως σχολιάζει ο ίδιος: "Έπαιξα μουσική πριν τρία χρόνια εδώ, σε μια καταπράσινη περιοχή, μια συναυλία ανάμεσα στα δέντρα και στη φύση. Επιστρέφω με ελπίδα και συγκίνηση, συμμετέχοντας σε μια ενέργεια που εύχομαι να είναι η αρχή μιας αναγέννησης για αυτόν τον πολύπαθο τόπο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης".

5 μέρες πολιτισμού στην Εύβοια με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - εικόνα 1
©Alexandros Makris

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15/6 με μια ξεχωριστή προβολή στον θερινό κινηματογράφο Απόλλων της Αιδηψού, ο οποίος ύστερα από δεκαετίες που ήταν κλειστός θα αναδιαμορφωθεί από το φεστιβάλ και θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τους θεατές. Καθημερινά θα προβάλλονται δωρεάν ταινίες οικολογικού ενδιαφέροντος, κλασικές ή πρόσφατης παραγωγής, ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασίας, τις οποίες θα συστήσουν στο κοινό αγαπημένοι καλεσμένοι. Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα διοργανώνονται καθημερινά ανοιχτές συζητήσεις και masterclasses για το περιβάλλον και τη σχέση μας με αυτό, την κλιματική αλλαγή, αλλά και πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

evia_film_project2

Και επειδή το Evia Film Project συμπίπτει με το κλείσιμο των σχολείων είναι ιδανική ευκαιρία για τους γονείς να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους, καθώς υπάρχει και ένα πρόγραμμα για παιδιά με εργαστήρια και προβολές ταινιών. Ταυτόχρονα, όλες τις μέρες, επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο Evia Film Project μέσα από μία σειρά δράσεων και εξειδικευμένων workshops που θα εστιάσουν στην παραγωγή ταινιών με κλιματικά ουδέτερο και βιώσιμο τρόπο. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά παγκοσμίως σχέδια ταινιών και ταινίες σε εξέλιξη, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμπαραγωγούς και χρηματοδότηση και να ολοκληρωθούν.

Περισσότερα για το Evia Film Project θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Καταφύγιο

Ο "Μελισσοκόμος" συναντά τον "Τζέισον Μπορν" από τα Lidl σε μια ρουτινιάρικη, αλλά εκτελεσμένη αξιοπρεπώς περιπέτεια ραμμένη sur mesure για τον Τζέισον Στέιθαμ. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/01/2026

Yunan

Υπερβολικά βραδύκαυστο κι εσωστρεφές δράμα με ονειρική ατμόσφαιρα και πλούσια σημειολογία, η οποία το γεμίζει ευρηματικούς, αλλά και περιττούς συμβολισμούς. | Powered by Uber.

Ονειροζωάκια: Η Ταινία

Πολύχρωμο κινούμενο σχέδιο με στοιχειώδη συνοχή κι αφηγηματικό νεύρο, είναι κατασκευασμένο όμως από την αρχή μέχρι το τέλος για παιδιά (οριακά) πρώτης σχολικής ηλικίας. | Powered by Uber.

Η Καρδιά του Ταύρου

Το πορτρέτο ενός οραματιστή δημιουργού, η συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης ενός μοναχικού αγοριού και η αναζήτηση μιας περίπλοκης καλλιτεχνικής αλήθειας. | Powered by Uber.

Οι υποψηφιότητες των BAFTA αποκαθιστούν τις αδικίες των Όσκαρ

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία BAFTA έκρυβε ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και αναμενόμενες επιλογές.

'Ανεμοδαρμένα Ύψη': Όλοι οι λόγοι που ανυπομονούμε για τη νέα μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος

Λίγο πριν την έξοδο της νέας ταινίας της Έμεραλντ Φένελ στους κινηματογράφους, συγκεντρώνουμε τους λόγους που ανυπομονούμε να τη δούμε.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γιώργος Λάνθιμος, το Super Bowl 2026 και μια εταιρεία ντελίβερι;

Back to the roots θα έλεγε κάποιος, αφού ο Έλληνας σκηνοθέτης αφήνει για λίγο τη μεγάλη οθόνη, προκειμένου να γυρίσει ένα τηλεοπτικό σποτ.