Η Μνήμη του Δολοφόνου

2

Μια ιδέα στοιχειωδώς ενδιαφέρουσα στο χαρτί μεταφέρεται άχρωμα στη μεγάλη οθόνη, με τα πάντα να λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, όπως και ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον, σε ένα ρόλο που... ξεχνιέται γρήγορα.

i_mnimi_tou_dolofonou

Σε μια καριέρα άρρηκτα συνδεδεμένη με το εμπορικό σινεμά, ο σκηνοθέτης Μάρτιν Κάμπελ υπήρξε κάποτε μια ασφαλής επιλογή για τα μεγάλα στούντιο. Από τον Τζέιμς Μποντ ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") μέχρι τις λαοφιλείς περιπέτειες ("Η Μάσκα του Ζορό", "Green Lantern"), ο Κάμπελ διεκπεραίωνε τη δουλειά του κι ας έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα τα όποια καλλιτεχνικά κριτήρια. Εκείνα, δηλαδή, που αγνοούνται στη λειψή από αισθητική ταυτότητα "Μνήμη του Δολοφόνου".

Αγγλόφωνο ριμέικ βέλγικης ταινίας, κεντρικός ήρωας του φιλμ είναι ένας γερασμένος πληρωμένος δολοφόνος με προβλήματα μνήμης, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το οργανωμένο έγκλημα και την αστυνομία όταν αρνείται να εκτελέσει ένα συμβόλαιο. Ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον, ο οποίος την τελευταία δεκαετία πρωταγωνιστεί σχεδόν αποκλειστικά σε τέτοιου είδους παραγωγές, προσθέτει μία ακόμα άχρωμη, τυποποιημένη περιπέτεια στη φιλμογραφία του. Την ευθύνη, βέβαια, φέρει ο Κάμπελ ο οποίος βάζει την παραγωγή στον αυτόματο πιλότο αχρηστεύοντας μια ενδιαφέρουσα στο χαρτί κεντρική ιδέα, περιορίζοντας παράλληλα δράση και πλοκή στα πιο προβλέψιμα και ανιαρά νερά.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μνήμη του Δολοφόνου

Memory
2
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 114 '
  • Μάρτιν Κάμπελ

Ένας γερασμένος πληρωμένος δολοφόνος, που αντιμετωπίζει προβλήματα μνήμης, αναλαμβάνει ένα συμβόλαιο το οποίο αρνείται να εκτελέσει, μπαίνοντας έτσι στο στόχαστρο του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.