Τρεις Ευχές για την Σταχτοπούτα

2

Το γνωστό παραμύθι διασκευάζεται με σκανδιναβικό ταμπεραμέντο και χωρίς ανανεωτική ή ανατρεπτική διάθεση, απευθυνόμενο κυρίως στο προεφηβικό κοινό.

Tris_eyxes_gia_thn_staxtopouta

Μια από τις πολλές λογοτεχνικές διασκευές του γνωστού παραμυθιού της Σταχτοπούτας είναι αυτή της Τσέχας Μποζένα Νέμκοβα, την οποία είχε μεταφέρει το 1973 στη μεγάλη οθόνη ως "Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα" ο συμπατριώτης της Βάτσλακ Βόρλιτσεκ. Η Νορβηγίδα ηθοποιός ("Τι Συνέβη στη Δευτέρα") και τηλεοπτική σκηνοθέτιδα Σεσίλιε Μούσλι την προσαρμόζει τώρα στο χιονισμένο σκανδιναβικό περιβάλλον χωρίς ανανεωτική ή ανατρεπτική διάθεση, εκμοντερνίζοντας απλώς ελαφρά τον φεμινιστικό δυναμισμό της ηρωίδας της.


Έτσι, για ακόμα μία φορά η όμορφη και υπομονετική Σταχτοπούτα ζει με την κακιά μητριά της και την κακομαθημένη κόρη της, που την αντιμετωπίζουν σαν υπηρέτρια. Σε μία από τις από τις εξορμήσεις της στη φύση θα γνωρίσει τον πρίγκιπα του βασιλείου, ο οποίος στον επόμενο χορό πρέπει να επιλέξει την κατάλληλη σύζυγο. Η Σταχτοπούτα είναι αδύνατο να παραβρεθεί, αλλά τρία μαγικά βελανίδια θα αποδώσουν με αναπάντεχο –για το προεφηβικό κοινό, στο οποίο απευθύνεται η ταινία– τρόπο δικαιοσύνη στους καλόκαρδους και ερωτευμένους.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νορβηγία. 2021. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις Ευχές για την Σταχτοπούτα

Tre Nøtter til Askepott / Three Wishes for Cinderella
2
  • Φαντασίας
  • 2021
  • Διάρκεια: 87 '
  • Σεσίλιε Μούσλι

Η Σταχτοπούτα ζει με την κακιά μητριά της και την κακομαθημένη κόρη της, που την αντιμετωπίζουν σαν υπηρέτρια. Σε μία από τις από τις εξορμήσεις της στη φύση θα γνωρίσει τον πρίγκιπα του βασιλείου, ο οποίος στον επόμενο χορό πρέπει να επιλέξει την κατάλληλη σύζυγο. Η Σταχτοπούτα, όμως, είναι αδύνατον να παραβρεθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".