Οι ταινίες περιπέτειας που θα δούμε στα θερινά σινεμά

Ετοιμαστείτε για υπερήρωες, δεινόσαυρους, τραίνα γεμάτα δολοφόνους και την υπερηχητική επιστροφή του «Top Gun».

Top_gun_maverick1

Ο υπερηρωικος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς κάνει ποδαρικό σε μια θερινή σεζόν η οποία φιλοδοξεί να βγάλει τα σπασμένα ενός υποτονικού χειμώνα, την τιμή του οποίου διέσωσαν ο Σπάιντερμαν, ο Μπάτμαν και η… Μιμή Ντενίση. Οι ανοιχτές οθόνες είναι λοιπόν έτοιμες να υποδεχτούν την επιστροφή του Doctor Strange, του Thor και των δεινοσαύρων του "Jurassic World", με το μεγαλύτερο action στοίχημα να είναι αυτό του "Top Gun: Maverick". Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο Τομ Κρουζ στο κόκπιτ ενός μαχητικού σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τις αλησμόνητες αερομαχίες του "Top Gun"; Δίπλα σ’ όλους αυτούς τους bigger than life ήρωες υπάρχουν φυσικά και οι απλοί δολοφόνοι, με τους Μπραντ Πιτ, Γούντι Χάρελσον και Μάγκι Κιου να ανταγωνίζονται στο ποιος είναι ο φονικότερος.
Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των ταινιών του καλοκαιριού.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness του Σαμ Ράιμι

Πεντέμισι χρόνια και 678 εκατομμύρια δολάρια μετά την πρώτη γνωριμία μας με την υπερηρωική περσόνα του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Στίβεν Στρέιντζ επιστρέφει χωρίς τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σκοτ Ντέρικσον. Ο Σαμ Ράιμι, ο σκηνοθέτης πίσω από την πρώτη τριλογία του Σπάιντερμαν, η οποία άνοιξε στα 00s την πόρτα στην νέα εποχή των κόμικς σινε-μεταφορών, τον συνοδεύει στη δεύτερη κινηματογραφική περιπέτειά του και 28η ταινία του Marvel Cinematic Universe. Σ’ αυτήν ένα ξόρκι θα οδηγήσει τον μυστικιστή δόκτορα βαθιά στο πολυδιάστατο σύμπαν, όπου θα συναντήσει όχι μόνο εναλλακτικές εκδοχές του εαυτού του, αλλά κι ένα φίλο από τα παλιά που τώρα πλέον έχει μετατραπεί σε ανίκητο εχθρό του.  Ο Τσιουετέλ Ετζιοφόρ υποδύεται τον Καρλ Μόρντο, με τον Doctor Strange να έχει δίπλα του τον πιστό Γουόνγκ (Μπένεντικτ Γουόνγκ) και την Γουάντα Μαξίμοφ/Scarlet Witch (Ελίζαμπεθ Όλσεν).
Στις 5/5 στους κινηματογράφους

The Asset (The Protégé) του Μάρτιν Κάμπελ

Μεγαλωμένη από το θρυλικό επαγγελματία δολοφόνο Μούντι (Σάμιουελ Τζάκσον), η Άνα (Μάγκι Κιου) ακολουθεί τα χνάρια του και έχει εξελιχθεί στην καλύτερη του επαγγέλματος. Όταν, όμως, ο Μούντι δολοφονείται, εκείνη ορκίζεται να εκδικηθεί τους υπευθύνους, με επικεφαλής τον αδίστακτο Ρέμπραντ (Μάικλ Κίτον). Οι παραγωγοί του "John Wick" υπογράφουν ένα καταιγιστικό revenge movie γυρισμένο στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Βιετνάμ, σε σενάριο του πολύπειρου Ρίτσαρντ Γουένκ ("The Equalizer", "Το Μούτρο", "Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι") και σε σκηνοθεσία του τζεϊμσμποντικού Μάρτιν Κάμπελ ("Casino Royale").
Στις 19/5 στους κινηματογράφους.

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

Ο Τομ Κρουζ ήταν 24 ετών όταν ανέλαβε το ρόλο του ταλαντούχου κι ανυπότακτου πιλότου Μάβερικ, ο οποίος τον ανέδειξε σε σούπερ σταρ. Θα τον υποδυθεί ξανά 36 χρόνια αργότερα, με τον Τζόζεφ Κοζίνσκι ("TRON: Legacy", "Oblivion", "Ριψοκίνδυνοι Άνδρες") στη σκηνοθετική καρέκλα και την Τζένιφερ Κόνελι ως ρομαντική παρτενέρ του. Ακόμα στο βαθμό του επισμηναγού, ο Μάβερικ είναι πάντα έτοιμος να ηγηθεί ενός ετοιμοπόλεμου σμήνους όταν το καθήκον τον καλεί. Για αυτό το λόγο αναλαμβάνει την εκπαίδευση νεοφερμένων πιλότων, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν ιδέα με ποιον έχουν να κάνουν. Ο Βαλ Κίλμερ, ως Άισμαν, έχει πλέον προαχθεί σε ναύαρχο, ο Μάιλς Τέλερ κρατά το ρόλο του γιου τού Γκουζ (Άντονι Έντουαρντς) και η Μόνικα Μπάρμπαρο, του τηλεοπτικού "Chicago justice", είναι η θηλυκή πιλότος που θέλει να κάνει τη διαφορά.
Στις 26/5 στους κινηματογράφους.

Thor: Love and Thunder του Τάικα Γουαιτίτι

Καλωσορίστε τον Κρίστιαν Μπέιλ στο Marvel Cinematic Universe. Είναι ο Γκορ, ο Φονέας των Θεών (the God Butcher) και νέμεση του Thor στο "Love and Thunder", όπου ο πρωταγωνιστής Κρις Χέμσγουορθ και ο οσκαρικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάικα Γουαιτίτι  ("Τζότζο") υποδέχονται ξανά την Τζέιν Φόστερ (Νάταλι Πόρτμαν), απούσα από το "Thor: Ragnarok". Έτσι, το ρομάντζο επιστρέφει δυναμικά στον κινηματογραφικό κόσμο του θεού του κεραυνού, στον οποίο δίνουν ακόμα το παρών η Βαλκυρία (Τέσα Τόμπσον) και μέλη των "Φυλάκων του Γαλαξία" - Πίτερ Κουίλ (Κρις Πρατ), Ντραξ (Ντέιβ Μπαουτίστα), Γκρουτ (με τη φωνή του Βιν Ντίζελ) και Νέμπουλα (Κάρεν Γκίλαν). Η πρεμιέρα της ταινίας, η οποία καθυστέρησε επανειλημμένα λόγω της πανδημίας, αλλά και επαναληπτικών γυρισμάτων, θα γίνει τελικά το καλοκαίρι και θα είναι το μεγάλο εμπορικό χαρτί της Marvel πριν το "Black Panther: Wakanda Forever" τον Νοέμβριο.
Στις 7/7 στους κινηματογράφους

Jurassic World: Κυριαρχία (Jurassic World: Dominion) του Κόλιν Τρέβοροου

Η δεύτερη τριλογία του "Jurassic Park" franchise ολοκληρώνεται με την "Κυριαρχία", θεαματική περιπέτεια η οποία ενώνει τους πρωταγωνιστές της Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ με εκείνους της πρώτης, εμβληματικής ταινίας του 1993, δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λόρα Ντερν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Σαμ Νιλ. Πάντα σε σενάριο και σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου, όλα ξεκινούν τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της νήσου Νούμπλαρ. Οι δεινόσαυροι έχουν εξαπλωθεί στη Γη, ζώντας και κυνηγώντας πλέον μαζί με τους ανθρώπους. Αλλά αυτή η ισορροπία είναι απειλητικά εύθραυστη. Όταν διαταραχθεί, μια αγωνιώδης μάχη θα ξεκινήσει, αποκαλύπτοντάς μας ποιο είναι τελικά το ισχυρότερο ον πάνω στον πλανήτη.
Στις 9/6 στους κινηματογράφους.

Bullet Train του Ντέιβιντ Λιτς

Tο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Κοτάρο Ισάκα "Maria Beetle" διασκευάζεται κινηματογραφικά ως "Bullet Train", μια περιπέτεια καταιγιστικής δράσης με τον Μπραντ Πιτ ως επαγγελματία δολοφόνο με το όνομα… Πασχαλίτσα, σε μια γιαπωνέζικη αποστολή ρουτίνας. Πρέπει να μεταφέρει ένα χαρτοφύλακα από το Τόκιο στην Μαριόκα με το υψηλής ταχύτητας τραίνο, στο οποίο όμως επιβαίνουν μερικοί ακόμα ανταγωνιστές του με σκοπό να του τον αποσπάσουν. Το τι περιέχει ο χαρτοφύλακας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη μυστηριώδη αποστολή, την οποία ενορχηστρώνει σκηνοθετικά ο στιλίστας Ντέιβιντ Λιτς ("Atomic Blonde", "Deadpool 2", "Fast & Furious: Hobbs & Shaw". Δίπλα στον Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστούν οι Άαρον Τέιλορ - Τζόνσον, Τζόι Κινγκ, Μάικλ Σάνον, Λόγκαν Λέρμαν και Σάντρα Μπούλοκ (ως Μαρία Μπιτλ).
Στις 28/7 στους κινηματογράφους.

The Man From Toronto του Πάτρικ Χιουζ

Άλλη μια ταινία της οποίας η πρεμιέρα, αρχικά προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2020, αναβλήθηκε λόγω του covid-19, το "The Man From Toronto" ξεκίνησε με το αριστερό μιας και ενάμιση μήνα πριν την έναρξη των γυρισμάτων ο Τζέισον Στέιθαμ αποχώρησε από την παραγωγή, για να αντικατασταθεί από τον Γούντι Χάρελσον. Ο τελευταίος υποδύεται το φονικότερο δολοφόνο του κόσμου, ο οποίος βρίσκει τον μπελά του όταν κατά την ενοικίαση ενός Airbnb διαμερίσματος η ταυτότητά του μπερδεύεται με αυτή ενός γκαφατζή Νεοϋρκέζου, ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Αφροαμερικανού κωμικού Κέβιν Χαρτ. Το συνδυασμό δράσης και χιούμορ συντονίζει σκηνοθετικά ο δοκιμασμένος στο είδος Πάτρικ Χιουζ ("Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή", "Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή").
Στην 1/9 στους κινηματογράφους.

man-from-toronto

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.