Το Cinobo "πάει" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Τα μέλη του ΚΠΙΣΝ και η streaming πλατφόρμα σμίγουν σε ένα μηνιαίο κινηματογραφικό διάλογο.

Ο Άνθρωπος Αντίγραφο

Μια ενδιάφερουσα συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στη streaming πλατφόρμα Cinobo και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (ΚΠΙΣΝ), καθώς με αφορμή τη φιλοξενία του έργου "Maman" της Λουίζ Μπουρζουά στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, οι δύο φορείς εγκαινιάζουν τις μηνιαίες σινεφίλ συζητήσεις με τίτλο "SNFCC Members Film Club x Cinobo".

Η ομάδα των επιμελητών του Cinobo, των ανθρώπων δηλαδή οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα της πλατφόρμας και αποτελείται από τους Τάσο Μελεμενίδη, Θοδωρή Δημητρόπουλο και Τάσο Χατζηευφραιμίδη, επιλέγει μία ταινία την οποία τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα παρακολουθούν στο streamer και έπειτα θα ακολουθεί ένας διάλογος στην Επλανάδα του ΚΠΙΣΝ ο οποίος "ξεφεύγει από τα όρια ενός 'μαθήματος' και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα", σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Οι πρώτες τρεις ταινίες του άτυπου αφιερώματος ανήκουν στην ενότητα "Festival Gems" και πρόκειται για φιλμ που απέκτησαν δημοφιλία μέσω των μεγάλων διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα βρείτε εδώ: snfcc.org/MembersXCinobo_Enemy.

Ταιριαστά, η αρχή τον Απρίλιο γίνεται με το θρίλερ "Ο Άνθρωπος Αντίγραφο" (Ντενί Βιλνέβ, 2013), όπου εξάλλου το έργο της Μπουρζουά κάνει ένα αξέχαστο πέρασμα. Με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ, η ταινία αφορά έναν πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας ο οποίος ζει μια συμβατική, ρουτινιάρικη ζωή με τη σύντροφό του Μέρι. Παρακολουθώντας μια ταινία, εντοπίζει έναν ηθοποιό ο οποίος μοιάζει με πιστό αντίγραφό του, οπότε αποφασίζει να τον βρει και να τον συναντήσει.

Στην κριτική του "α", γράφαμε πως πρόκειται για μία "καφκική και βαθιά αλληγορική μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Ζοζέ Σαραμάγκου, το οποίο υποβάλλει με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρά του κι αιφνιδιάζει με το απρόσμενο και ανορθολογικό φινάλε του. Μια –βγαλμένη από το σύμπαν του Λιντς και του Μπουνιουέλ– εφιαλτική κατάβαση στο ανθρώπινο υποσυνείδητο κι ένα συναρπαστικό υπαρξιακό θρίλερ που τολμά να περιπλανηθεί μακριά από τη χολιγουντιανή πεπατημένη".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

Σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αλλά δείχνει να του πηγαίνει, εμφανίζεται ο frontman του σπουδαίου thrash συγκροτήματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.