Το Cinobo "πάει" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Τα μέλη του ΚΠΙΣΝ και η streaming πλατφόρμα σμίγουν σε ένα μηνιαίο κινηματογραφικό διάλογο.

Ο Άνθρωπος Αντίγραφο

Μια ενδιάφερουσα συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στη streaming πλατφόρμα Cinobo και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (ΚΠΙΣΝ), καθώς με αφορμή τη φιλοξενία του έργου "Maman" της Λουίζ Μπουρζουά στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, οι δύο φορείς εγκαινιάζουν τις μηνιαίες σινεφίλ συζητήσεις με τίτλο "SNFCC Members Film Club x Cinobo".

Η ομάδα των επιμελητών του Cinobo, των ανθρώπων δηλαδή οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα της πλατφόρμας και αποτελείται από τους Τάσο Μελεμενίδη, Θοδωρή Δημητρόπουλο και Τάσο Χατζηευφραιμίδη, επιλέγει μία ταινία την οποία τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα παρακολουθούν στο streamer και έπειτα θα ακολουθεί ένας διάλογος στην Επλανάδα του ΚΠΙΣΝ ο οποίος "ξεφεύγει από τα όρια ενός 'μαθήματος' και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα", σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Οι πρώτες τρεις ταινίες του άτυπου αφιερώματος ανήκουν στην ενότητα "Festival Gems" και πρόκειται για φιλμ που απέκτησαν δημοφιλία μέσω των μεγάλων διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα βρείτε εδώ: snfcc.org/MembersXCinobo_Enemy.

Ταιριαστά, η αρχή τον Απρίλιο γίνεται με το θρίλερ "Ο Άνθρωπος Αντίγραφο" (Ντενί Βιλνέβ, 2013), όπου εξάλλου το έργο της Μπουρζουά κάνει ένα αξέχαστο πέρασμα. Με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ, η ταινία αφορά έναν πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας ο οποίος ζει μια συμβατική, ρουτινιάρικη ζωή με τη σύντροφό του Μέρι. Παρακολουθώντας μια ταινία, εντοπίζει έναν ηθοποιό ο οποίος μοιάζει με πιστό αντίγραφό του, οπότε αποφασίζει να τον βρει και να τον συναντήσει.

Στην κριτική του "α", γράφαμε πως πρόκειται για μία "καφκική και βαθιά αλληγορική μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Ζοζέ Σαραμάγκου, το οποίο υποβάλλει με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρά του κι αιφνιδιάζει με το απρόσμενο και ανορθολογικό φινάλε του. Μια –βγαλμένη από το σύμπαν του Λιντς και του Μπουνιουέλ– εφιαλτική κατάβαση στο ανθρώπινο υποσυνείδητο κι ένα συναρπαστικό υπαρξιακό θρίλερ που τολμά να περιπλανηθεί μακριά από τη χολιγουντιανή πεπατημένη".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.