Κλείνει ο κινηματογράφος Odeon Embassy στο Κολωνάκι

Τίτλοι τέλους για μια ιστορική αίθουσα, το κλείσιμο της οποίας αφήνει χωρίς σινεμά μια ολόκληρη περιοχή.

odeon_embassy

Ακόμα μια δυσάρεστη είδηση έρχεται να προστεθεί σε όσες αφορούν τις αθηναϊκές σκοτεινές αίθουσες, καθώς κλείνει ο κινηματογράφος Odeon Embassy στο Κολωνάκι.

Το σινεμά της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1962 έχοντας περισσότερες από 500 θέσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα ο αριθμός τους είχε πέσει κάτω από 400. Η αίθουσα του Embassy ήταν κομψότατη, δημιουργώντας στις καλές του μέρες μια αρχοντική αύρα την οποία συνόδευε αντίστοιχη θαλπωρή. Ένα από τα διασημότερα περιστατικά με τα οποία συνδέθηκε αφορά τα περιβόητα επεισόδια τον Οκτώβρη του 1988, όταν δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πιστοί επιτέθηκαν στον κινηματογραφό ο οποίος εκείνη την ώρα πρόβαλε τον "Τελευταίο Πειρασμό" (Μάρτιν Σκορσέζε). Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες πως ορισμένοι εισέβαλαν και έσκισαν το κινηματογραφικό πανί του σινεμά.

Το κλείσιμο του Embassy αφήνει ολόκληρη την περιοχή του Κολωνακίου χωρίς κινηματογράφο, ενώ δυστυχώς όλα δείχνουν πως αυτή δε θα είναι η μόνη αίθουσα που δε ανάψει τον προβολέα της ξανά. Υπάρχουν αναφορές πως κινηματογράφοι των βορείων προαστίων οι οποίοι δεν άνοιξαν τη φετινή σεζόν θα παραμείνουν κλειστοί του χρόνου. Τέλος, θυμίζουμε πως μόλις τον περασμένο Ιανουάριο το Όσκαρ στην οδό Αχαρνών κατέβασε οριστικά τη μαρκίζα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 01/10

Το πολυαναμενόμενο "Ντίγκερ", το βραβευμένο "Naza" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (1-7/10)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2026

Αν τρόμαξες με το "Resident Evil", τσέκαρε κι αυτές τις ταινίες

Ο Ζακ Κρέγκερ του "Weapons" σκηνοθέτησε ένα reboot του "Resident Evil" που έχουν ήδη λατρέψει κοινό και κριτικοί. Αν είσαι ανάμεσα στους fan της ταινίας, αξίζει να δεις τις ταινίες αυτής της λίστας.

Για τον Φιλ Ιερόπουλο το σινεμά είναι πάντοτε πολιτικό

Ο σκηνοθέτης του "Uchronia" μιλάει για τη νέα του ταινία, τη συνεργασία με τον Τσάρλι Κάουφμαν, την πολιτική στο (ελληνικό) σινεμά και το πανό που σήκωσαν στη φετινή Berlinale.

Γιατί αξίζει να πας σινεμά για το "Resident Evil"

Πολλοί κάνουν λόγο για την καλύτερη, βασισμένη σε video game ταινία όλων των εποχών. Και ίσως να μην έχουν άδικο.

Ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες ταινίες σκηνοθετημένες από γνωστούς και καταξιωμένους σκηνοθέτες αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Έχει νόημα να ξαναπάμε σινεμά για τους Avengers;

Το Μαρβελικό έπος "Avengers: Η Τελευταία Πράξη" κάνει comeback στους κινηματογράφους με έξτρα σκηνή που εξηγεί πολλά και δίνει πρόγευση για τον Dr. Doom. Αρκεί όμως αυτό για να βρεθούμε και πάλι σε σκοτεινή ή θερινή αίθουσα;