Κλείνει ο κινηματογράφος Odeon Embassy στο Κολωνάκι

Τίτλοι τέλους για μια ιστορική αίθουσα, το κλείσιμο της οποίας αφήνει χωρίς σινεμά μια ολόκληρη περιοχή.

odeon_embassy

Ακόμα μια δυσάρεστη είδηση έρχεται να προστεθεί σε όσες αφορούν τις αθηναϊκές σκοτεινές αίθουσες, καθώς κλείνει ο κινηματογράφος Odeon Embassy στο Κολωνάκι.

Το σινεμά της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1962 έχοντας περισσότερες από 500 θέσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα ο αριθμός τους είχε πέσει κάτω από 400. Η αίθουσα του Embassy ήταν κομψότατη, δημιουργώντας στις καλές του μέρες μια αρχοντική αύρα την οποία συνόδευε αντίστοιχη θαλπωρή. Ένα από τα διασημότερα περιστατικά με τα οποία συνδέθηκε αφορά τα περιβόητα επεισόδια τον Οκτώβρη του 1988, όταν δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πιστοί επιτέθηκαν στον κινηματογραφό ο οποίος εκείνη την ώρα πρόβαλε τον "Τελευταίο Πειρασμό" (Μάρτιν Σκορσέζε). Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες πως ορισμένοι εισέβαλαν και έσκισαν το κινηματογραφικό πανί του σινεμά.

Το κλείσιμο του Embassy αφήνει ολόκληρη την περιοχή του Κολωνακίου χωρίς κινηματογράφο, ενώ δυστυχώς όλα δείχνουν πως αυτή δε θα είναι η μόνη αίθουσα που δε ανάψει τον προβολέα της ξανά. Υπάρχουν αναφορές πως κινηματογράφοι των βορείων προαστίων οι οποίοι δεν άνοιξαν τη φετινή σεζόν θα παραμείνουν κλειστοί του χρόνου. Τέλος, θυμίζουμε πως μόλις τον περασμένο Ιανουάριο το Όσκαρ στην οδό Αχαρνών κατέβασε οριστικά τη μαρκίζα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".