Η Τίνα Φωτοπούλου και ο Θοδωρής Κουτσαύτης προτείνουν όσα ξεχωρίζουν στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η διευθύντρια επικοινωνίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιλέγουν τις αγαπημένες τους ταινίες της φετινής διοργάνωσης.

22o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Έπειτα από δύο χρόνια "πανδημικής κανονικότητας", το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, αυτή η σπουδαία σινεφίλ γιορτή, επιστρέφει ξανά στις σκοτεινές αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, με την προβολή 46 ταινιών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία της γαλλόφωνης κινηματογραφικής δημιουργίας.

Με αυτή την αφορμή, ζητήσαμε από την Τίνα Φωτοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Θοδωρή Κουτσαύτη, να επιλέξουν έκαστος τις τρεις αγαπημένες του ταινίες από το φετινό πρόγραμμα, εξηγώντας μας το γιατί τις ξεχωρίζει.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/01/2023

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.