Η Χαμένη Πόλη

1,5

Κωμική εξωτική περιπέτεια, που θέλει να μιμηθεί τη χάρη του «Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι» και ξεκινάει πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει. Λίγο μετά την εμφάνιση του Μπραντ Πιτ, όμως, ξεμένει από σεναριακές ιδέες και νόστιμα αστεία.

H_Xameni_Poli

Οι επιτυχημένες χολιγουντιανές κωμικές περιπέτειες στη ζούγκλα δεν είναι πολλές και όταν σ’ αυτές εμπλέκεται μια συγγραφέας ρομαντικών ιστοριών, δεν θυμόμαστε παρά το "Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι" (1984) του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Την απολαυστική συνταγή του προσπαθεί, λοιπόν, να μιμηθεί αυτή η "Χαμένη Πόλη", η οποία ξεκινάει με ένα ταιριαστό καστ και μια οριακά πιστευτή ιδέα: Η συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών Λορέτα Σέιτζ απάγεται από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.


Οι ατάκες της Λορέτα και οι γκάφες του Άλαν αφήνουν υποσχέσεις για μια διασκεδαστική συνέχεια, τις οποίες ενισχύει η παρωδιακή εμφάνιση του Μπραντ Πιτ ως κομάντο με (εσωτερικές) φιλοσοφικές ανησυχίες. Κι όμως, όλες τους προσγειώνονται γρήγορα με τα μούτρα στα πιο τετριμμένα κλισέ, για την αξιοποίηση των οποίων επιστρατεύτηκαν τέσσερις σεναριογράφοι.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Η Χαμένη Πόλη

The Lost City
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 112 '
  • Άαρον Νι

Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποθεώνεται η ευθραυστότητα

Ένα ακόμα πολύτιμο αφιέρωμα έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/10/2025

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου τιμά τη θρυλική Λιβ Ούλμαν

Στη σπουδαία ηθοποιό και σκηνοθέτρια πρόκειται να απονεμηθεί βραβείο για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο.

Πλέον στο Cinobo Όπερα οι προβολές ξεκινούν απ' το πρωί

Σε μια τολμηρή κίνηση προχωρά ο κινηματογράφος της Ακαδημίας που φιλοδοξεί να αποτελέσει ολοήμερη στέγη των σινεφίλ.

To Thessaloniki Animation Festival επιστρέφει ακόμα μεγαλύτερο

Όλα όσα δεν θα χάσουμε στην τετραήμερη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Σμαραγδής παρουσιάζει δωρεάν δύο ταινίες του στο Studio

Ο διάσημος σκηνοθέτης θα παρευρεθεί στον ιστορικό κινηματογράφο για να παρουσιάσει δύο σπουδαίες ταινίες του και να συνομιλήσει με το κοινό.

Δείτε πώς γυρίστηκε το εκθαμβωτικό "Harvest" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Μια χορταστική ματιά στα παρασκήνια μιας από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (09-15/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.