Οι 3 καλύτεροι ρόλοι του Τζον Χαμ μετά τον Ντον Ντρέιπερ

Μισός αιώνας Τζον Χαμ, με τον δημοφιλή ηθοποιό να σβήνει σήμερα 51 κεράκια στην τούρτα της ζωής του.

Jon Hamm

Η πρώτη φιγούρα που έρχεται στο μυαλό μας στο άκουσμα της σειράς "Mad Men", είναι αυτή του Ντον Ντρέιπερ, δηλαδή του Τζον Χαμ. Όταν του ανατέθηκε ο ρόλος που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή, ήταν 36 χρόνων, οπότε συνάντησε την επιτυχία α λα Τζορτζ Κλούνεϊ. Πέρασε δηλαδή περίπου μία δεκαετία στην οποία "βολόδερνε" στο Χόλιγουντ παίζοντας δευτερεύοντες (στην καλύτερη των περιπτώσεων) χαρακτήρες και δουλεύοντας παράλληλα ως σερβιτόρος και barman, γεγονός που τον έκανε περισσότερο ταπεινό και προσγειωμένο. Από το 2007 και μετά, το σκηνικό άλλαξε για τον ηθοποιό που επιτέλους κέρδισε αναγνωρισιμότητα και αναγνώριση από κοινό και κριτικούς ως φιλόδοξος διαφημιστής με απαράμιλλο στυλ.

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 10 Μαρτίου 1971- ρίχνουμε μία γρήγορη ματιά σε τρεις αξιόλογους ρόλους που υποδύθηκε αφού έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. 

Άνταμ Φρόουλι – The Town (2010)

Σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, αν ο Τζον Χαμ δεν αποφάσιζε να ασχοληθεί με την υποκριτική και η εμφάνιση αποτελούσε προσόν για να γίνει κανείς πράκτορας του FBI, τότε θα μπορούσε πραγματικά να ακολουθήσει αυτήν την καριέρα. Όπως και να έχει, στην πραγματικότητα όντως του δόθηκε η ευκαιρία να μας δείξει πόσο πειστικός μπορεί να είναι ως αστυνομικός στην ταινία "The Town", που πρόσφατα μάλιστα προστέθηκε στο Netflix. 

Μπάντι – Baby Driver (2017)

Στην ταινία του 2017, "Baby Driver", ο Χαμ υποδύεται έναν ληστή τραπεζών ονόματι Μπάντι. Στην πορεία γίνεται ο "κακός" της ιστορίας, αλλά είναι τόσο cool τύπος που δυσκολευτήκαμε να μην πάρουμε το μέρος του παρακολουθώντας την.

Ρέβερεντ Ρίτσαρντ Γουέιν - Γκάρι Γουέιν- Unbreakable Kimmy Schmidt (2015-2019)

Αν πρέπει οπωσδήποτε να πέσεις θύμα απαγωγής και να μυηθείς σε μία αίρεση που ηγείται ένας επικίνδυνος ψεύτης, τότε αυτός ας είναι ο Τζον Χαμ. Αυτό συνέβη στην Κίμι, την πρωταγωνίστρια της σειράς "Unbreakable Kimmy Schmidt", η οποία σώθηκε από την εν λόγω αίρεση και προσπαθεί να μάθει να ζει ελεύθερα.

Fun fact: Ο Χαμ υπήρξε καθηγητής υποκριτικής της Έλι Κέμπλερ (Κίμι), όταν ήταν μαθήτρια λυκείου.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.