River

2,5

Η δημιουργική ομάδα του «Mountain» (2017) επαναλαμβάνει τη συνταγή των εκθαμβωτικών εικόνων συνοδεία υπέροχης μουσικής, μιας υποβλητικής αφήγησης (με τη φωνή του Γουίλεμ Νταφόε) και επίκαιρων οικολογικών μηνυμάτων.

River

Τα ποτάμια είναι οι αρτηρίες του πλανήτη και δεν κυλούν μόνο προς τη θάλασσα, αλλά και προς το μέλλον. Είναι η επιβλητική φωνή του Γουίλεμ Νταφόε που μας το υπενθυμίζει, καθώς περιγράφει γλαφυρά τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το τρεχούμενο νερό. Μια προαιώνια πηγή ζωής, την οποία εκείνος έχει πλέον τιθασεύσει και πάψει να σέβεται, με άμεσα απειλητικές συνέπειες.


Μετά τις απρόσιτες βουνοκορφές, η δημιουργική ομάδα του "Mountain" (2017) ακολουθεί τώρα τις μαγευτικές διαδρομές του γλυκού νερού σε κάθε γνωστή και απρόσιτη γωνιά του πλανήτη. Οδηγός της μια ατέλειωτη σειρά εκθαμβωτικών εικόνων (πολλές σαν λεπτομέρειες ζωγραφικού πίνακα) από 39 διαφορετικές χώρες, μια υποβλητική αφήγηση και τα πλέον επίκαιρα όσο και πασίγνωστα οικολογικά μηνύματα. Πάνω απ’ όλα, όμως, ένα εξαιρετικό, "αφηγηματικά" ακαταμάχητο σάουντρακ με έργα κλασικής μουσικής (Μπαχ, Ραβέλ, Σιμπέλιους, Βιβάλντι…), Τζόνι Γκρίνγουντ και Radiohead, αλλά και των Αυστραλών Γουίλιαμ Μπάρτον, Πιρς Μπέρμπρουκ ντε Βερ και Ρίτσαρντ Τονιέτι ("Master and Commander: Στα πέρατα του Κόσμου"), εκτελεσμένα από  την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου.

Αυστραλία. 2020. Διάρκεια: 75΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

River

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 75 '
  • Τζένιφερ Πίντομ

Η διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το τρεχούμενο νερό. Μια προαιώνια πηγή ζωής, την οποία εκείνος έχει πλέον τιθασεύσει και πάψει να σέβεται, με άμεσα απειλητικές συνέπειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.