Έτοιμοι για το 3ο Positively Different Film Festival

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που ρίχνει φως και ενδυναμώνει μέσω του σινεμά καταπιεσμένες κοινότητες και υποκείμενα που διεκδικούν το χώρο τους, επιστρέφει.

to_vankouver_positively «Το Βανκούβερ»

Ένα από τα πλέον ξεχωριστά κινηματογραφικά φεστιβάλ της πόλης, το Positively Different Film Festival, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν (11-13/3, € 3), έχοντας στις αποσκευές του περισσότερες από 30 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Η φετινή άτυπη θεματική της διοργάνωσης αφορά τις κοινότητες και συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, το Positively Different "εξερευνά τις μεθορίους διαφορετικών κοινοτήτων και τις 'κοινότητες' χαρακτηριστικών, καταπιέσεων και αγώνων που τις συγκροτούν. Ακολουθεί μπερδεμένες ρίζες και υπόγειες διαδρομές που ενώνουν προτάγματα και ταυτότητες που φαινομενικά δεν σχετίζονται. Ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας ασφαλών χώρων και στην προσπάθεια να είμαστε αποτελεσματικές και 'επικίνδυνες' απέναντι σε αυτά που γεννούν δια-κρίσεις".

Οι φετινές ταινίες διαγωνίζονται για τρία βραβεία (της κριτικής επιτροπής, του κοινού, καλύτερης ελληνικής παραγωγής), ενώ ανάμεσα στους γνωριμότερους τίτλους βρίσκεται η μικρού μήκους "Το Βανκούβερ" της Άρτεμις Αναστασίαδου, η οποία πρόσφατα απέσπασε ειδική μνεία στο τμήμα Generation Kplus του φεστιβάλ Βερολίνου.

Δείτε το πρόγραμμα του 3ου Positively Different Film Festival:
 

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους το ΠΣΚ

Μία ιστορία αστικής επιβίωσης με την υπογραφή του Σον Μπέικερ, το πορτραίτο ενός συζύγου που θρηνεί και όλες οι ταινίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 08/01.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
09/01/2026

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (8-14/1)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Τι είδαν οι Έλληνες στο σινεμά το 2025;

Με μια ελληνική ταινία στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη φορά έκλεισε η κινηματογραφική χρονιά, η οποία πρόσφερε τις δικές της εκπλήξεις και απογοητεύσεις.

Το όνομά του είναι Τέρνερ, Κάλουμ Τέρνερ: Το φαβορί για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Αρραβωνιασμένος με την Ντούα Λίπα, υποστηρικτής της Τσέλσι και πρωταγωνιστής σε ταινία του Τζόρτζ Κλούνει. Τι ξέρουμε για τη νέα εκδοχή του πράκτορα 007;

Ο Καποδίστριας, ο Άγιος Παΐσιος και πώς οι πιστοί βρίσκουν το δρόμο για τις αίθουσες

Η "επιστροφή της θρησκείας" δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την πολιτιστική βιομηχανία ανοίγοντας το δρόμο για την προσέλκυση ενός νέου ειδικού κοινού.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πώς ήταν να συμπρωταγωνιστείς με ένα κοράκι;

Συναντήσαμε το διάσημο ηθοποιό στο Βερολίνο για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την ταινία του Ντίλαν Σάουθερν, όπου υποδύεται έναν πατέρα που καταρρέει από το πένθος.

"Και ΕΛ και ΑΛ": To βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα έρχεται στη Στέγη

Το "Και ΕΛ και ΑΛ" θα προβληθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή, παρουσία του σκηνοθέτη, Ιλίρ Τσούκο, και συντελεστών της ταινίας.