Με Ρόρι Γκάλαχερ & PJ Harvey επιστρέφει το σινε-φεστιβάλ Gimme Shelter

Με νέο κόσνεπτ και φρέσκιες προβολές επανέρχεται η διοργάνωση που αγαπά εξίσου τον κινηματογράφο και τη δυνατή μουσική.

a_dog_called_money

Το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός συνδυάζοντας καλή και ζωντανή μουσική με ξεχωριστές κινηματογραφικές προβολές, επιστρέφει στην έδρα του. Ο λόγος για το Gimme Shelter Film Festival το οποίο ανάβει σύντομα τους ενισχυτές και τους προβολείς του Gagarin 205.

Η αρχή γίνεται στις 14/3 (21.00) με την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Ghost Blues: The Story of Rory Gallagher" (Ίαν Θουιγιέ, 2010). Όπως προδίδει ο τίτλος, η ταινία αφορά των ιδιαίτερα αγαπημένο στην Ελλάδα Ιρλανδό κιθαρίστα, ο οποίος έχασε πρόωρα τη ζωή του σε ηλικία 47 ετών. Η αφήγηση ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του Γκάλαχερ με τους Taste και παρουσιάζει την εξέλιξή του σε ηγέτη και πρωτοπόρο του ιρλανδικού ροκ, επηρεάζοντας θρυλικούς συμπατριώτες του όπως οι Thin Lizzy και οι U2.

Τη βραδιά ανοίγει η συναυλία της ιρλανδικής tribute μπάντας Deuce και αμέσως μετά, προλογίζουν την προβολή ο αδερφός και μάνατζερ του μουσικού Ντόναλ Γκάλαχερ, αλλά και ο ανιψιός του Ντάνιελ Γκάλαχερ, ο οποίος εκτελεί χρέη συμπαραγωγού στην ταινία. Επίσης πριν ξεκινήσει το ντοκιμαντέρ.

Έπειτα, το ραντεβού ανανεώνεται για τις 4/4 (21.00) όταν και το Gagarin 205 θα φιλοξενεί το "A Dog Called Money", το ντοκιμαντέρ του Σέιμους Μέρφι στο οποίο κινηματογραφεί τη σπουδαία PJ Harvey κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του δίσκου "The Hope Six Demolition Project".

Αναλυτικότερα, σκηνοθέτης και μουσικός ξεκινήσαν ένα μεγάλο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας που πέρασε από Αφγανιστάν, Κόσοβο, Ειδομένη και Ουάσινγκτον. Εκείνη συλλέκτης λέξεων, εκείνος συλλέκτης εικόνων, αμφότεροι μοιράζοναι τις εμπειρίες τους on camera.

Πριν την ταινία στη σκηνή ανεβαίνουν οι Noise Figures και αμέσως μετά συνομιλεί με το κοινό ο Μέρφι.

Πληροφορίες

Είσ.: € 15
Προπώληση: www.GSFFathens.com / www.123tickets.gr / Syd Records (Πρωτογένους 13, 2103218374) / Reload Stores (Ακαδημίας 81, 2103801464)
Ισχύον κανονικά όσα εισιτήρια είχαν αγοραστεί για τις προηγούμενες ημερομηνίες των προβολών. Οι κάτοχοι θα ενημερωθούν και μέσω email. Στην ίδια επικοινωνία θα υπάρχουν πληροφορίες και για τις δυνατότητες εξαργύρωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.