Οι κορυφαίοι ρόλοι του Ντάνιελ Κρεγκ

54 κεράκια στην τούρτα για τον 007 της καρδιάς μας

Ο Daniel Craig ονειρεύεται γυρίσματα στην Ελλάδα

Όταν ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεκινούσε τη σταδιοδρομία του ως Τζέιμς Μποντ το 2006, κανείς δεν περίμενε ότι ο Βρετανός θα ταυτιζόταν τόσο πολύ με τον μυστικό πράκτορα, σε τέτοιον απίστευτο βαθμό ώστε να θεωρείται, όχι άδικα, ο ίσως καλύτερος 007 (ίσως μετά τον Σον Κόνερι) ενώ, παράλληλα, υπάρχουν και εκείνοι οι fans που τολμούν να διαπράξουν ιεροσυλία αποκαθηλώνοντας τον Σκωτσέζο από τον θρόνο του 007. Είναι όμως, τελικά, ο Κρεγκ ένας ακόμη γοητευτικός τύπος που απλά ταίριαξε γάντι στον ρόλο;

Ο Βρετανός ηθοποιός που σήμερα κλείνει 54 χρόνια στην τούρτα της ζωής του έχει καταφέρει, ακόμα και αν πολλοί θεατές το αγνοούν, να δώσει περισσότερες από μία φορές τα διαπιστευτήριά του. Σε περιπέτειες, σε δράματα αλλά ακόμα και σε κωμωδίες. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ρόλοι του Ντάνιελ Κρεγκ, με ή χωρίς το καλοραμμένο κοστούμι του Τζέιμς Μποντ.

Road to Perdition (2002)

Ο ρόλος που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Μία συγκλονιστική ερμηνεία ως κακομαθημένος και προβληματικός γιος ενός αρχιμαφιόζου που κατάφερε να επισκιάσει ακόμα και τα ιερά τέρατα που ακούν στα ονόματα των Τομ Χανκς και Πολ Νιούμαν.

Layer Cake (2004)

Γκάι Ρίτσι δεύτερης διαλογής; Ναι, μάλλον, παρόλα αυτά τo βρετανικό crime film τα καταφέρνει περίφημα στη διασκεδαστική αποστολή, με μεγάλο μέρος από τα εύσημα ανήκουν στον πρωταγωνιστή του.

Munich (2005)

Άλλη μία τρανή απόδειξη ότι ο Κρεγκ είναι ικανός να δώσει δυνατές ερμηνείες ακόμα και όταν δεν είναι το πρώτο βιολί. Ως εβραϊκής καταγωγής Νοτιοαφρικανός που κατατάχθηκε εθελοντικά στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ήταν, πολύ απλά, 100% πειστικός.

Defiance (2008)

Μία κάπως παραγνωρισμένη πολεμική περιπέτεια που έχει αρκετά να δώσει σε όσους αρέσκονται στο είδος. Στα bonus η δυνατή ερμηνεία από τον Κρεγκ και το γεγονός ότι βλέπουμε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ανατολικό αντί για το Δυτικό Μέτωπο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, όπως ακριβώς συμβαίνει συνήθως δηλαδή.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερα από το να πετάξει μερικά Τζέιμς Μποντ χαρτιά στο τραπέζι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ που βασίστηκε στο παγκόσμιο best seller, κατάφερε να θυμίζει μυστικό πράκτορα (αν και επί της ουσίας ήταν δημοσιογράφος) με πολύ πιο ανθρώπινα, πολύ πιο χιουμοριστικά, πολύ πιο αντιφατικά στοιχεία. 

Logan Lucky (2017)

Όταν ο πολύ γοητευτικός, πολύ γυμνασμένος και πάντα στην τρίχα Βρετανός αποφάσισε να τσαλακωθεί το έκανε με όλη του την καρδιά και σε πολύ έντονο βαθμό: Ως ένα παράξενο κακοποιό στοιχείο με ακόμη πιο παράξενο κούρεμα και χρώμα στο μαλλί.

Knives Out (2019)

Αυτό το εξαιρετικό whodunnit φιλμ, με την old school δομή και την αύρα της Αγκάθα Κρίστι, ίσως αποτελεί σημάδι για το μέλλον του Κρεγκ: Πιο ώριμος, λιγότερο δραστήριος και γεμάτος βρετανικό φλέγμα. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.