Όλοι περιμένουν το "Nope"

Όλοι περιμένουν το Nope

Άν πρέπει να ποντάρουμε σε μία ταινία για αυτό το καλοκαίρι, δε χρειάζεται να δυσκολευτούμε ιδιαίτερα. Μας έχει ήδη πείσει ο Τζόρνταν Πιλ με το "Nope" του, του οποίου το trailer που παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του φετινού Super Bowl. Ούτε λίγο ούτε πολύ υπόσχεται στιγμές απαράμιλλου (sic) τρόμου. 

Ένας κωμικός που αγαπά τα θρίλερ

Μέχρι στιγμής ο Πιλ, εκτός από μια ακμάζουσα τηλεοπτική καριέρα στην κωμωδία, έχει στο ενεργητικό του τη δημιουργία δύο μόνο ταινιών -αλλά τι ταινιών βέβαια: Το καταπληκτικό "Get Out" που του απέφερε όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 2018 ήταν ένα είδος remake του "Guess who's coming to dinner?" και το επίσης θρίλερ ονόματι "Us" που καταπιάνεται με την ταξική πάλη και το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ δύο κομματιών της Αμερικής. Με άλλα λόγια, ο Πιλ είναι ένας πρώην κωμικός που ανακάλυψε ότι ήταν καλός στο να γυρίζει ταινίες τρόμου και άρχισε να χρησιμοποιεί το ταλέντο του προς όφελος του πολιτικού κινηματογράφου.

Πιο πρόσφατα, (και πολύ κακώς αν μας ρωτάς) συμμετείχε επίσης ως παραγωγός και αφηγητής σε ένα ακόμη reboot του "The Edge of Reality" που προβλήθηκε στο CBS και εδώ είναι που επανερχόμαστε στο "Nope". Όπως πάντα, τα τρέιλερ υπάρχουν για να κεντρίζουν την περιέργεια αλλά και για να μπερδεύουν και να αποπροσανατολίζουν, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά ο Πιλ ώστε να μην αποκαλύπτει περισσότερα από όσα χρειάζεται για τις ταινίες του. Από όσα έχουμε καταλάβει μέχρι στιγμής, πρόκειται για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στη σύγχρονη εκδοχή της Άγριας Δύσης και που ξαφνικά βρίσκουν ένα διαστημόπλοιο στον κήπο τους.

Αυτό που ενδεχομένως όμως δείχνει να έχει ιντριγκάρει όσους παρακολούθησαν το ολιγόλεπτο teaser βίντεο, είναι ότι μοιάζει με ένα αλλόκοτο είδος pop εφιάλτη που χρησιμοποιεί τσιτάτα, αναφορές, νοσταλγία. Προς αυτήν την κατεύθυνση στο μεταξύ, μας οδηγεί και η αφίσα της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε. 

Όλοι περιμένουν το Nope

Άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου Πιλ στην προκειμένη και το μόνο που έχουμε να κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι, είναι πολλή υπομονή. Λογικά, στις 22 Ιουλίου δε θα μας απογοητεύσει. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".