Καρυοφυλλιά Καραμπέτη & Μαρία Πρωτόπαππα πρωταγωνιστούν στη σινε-μεταφορά της "Φόνισσας"

Οι δύο σπουδαίες ηθοποιοί κρατούν τους κεντρικούς ρόλους στη διασκευή του γνωστού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

karabeti_protopapa

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος σε συνεργασία με τη σεναριογράφο Κατερίνα Μπέη και την Εύα Νάθενα στην καλλιτεχνική διεύθυνση, πρόκειται να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την κλασική "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τα γυρίσματα ξεκινούν την άνοιξη στη λακωνική Μάνη με την πρεμιέρα να δρομολογείται για το φθινόπωρο του 2023. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο σπουδαίες ηθοποιοί, οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα.

Η επίσημη σύνοψη του φιλμ είναι η εξής:

"Σκιάθος. Αρχές 1900. Σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στην θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα, κι η θέση της είναι χειρότερη από των ζώων. Το θύμα γίνεται θύτης, ο θάνατος μοιάζει λύτρωση κι η Φραγκογιαννού, αναλαμβάνει να "απελευθερώσει" τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού, απειλεί την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού".

Τον Κωνσταντίνο Βενετόπουλο τον θυμόμαστε από το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Draw with Me", το οποίο διεκδίκησε μια θέση στην αντίστοιχη οσκαρική κατηγορία, κινηματογραφώντας τη ζωή του νεαρού ταλαντούχου Μπρέντον Σολ, καλλιτέχνη και ανιψιού της Τζένιφερ Λόπεζ, που εξομολογείται στην κάμερα την εμπειρία του καθώς διένυε το προσωπικό ταξίδι αποδοχής και αυτοπροσδιορισμού ως τρανς με δυσφορία φύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.