Καρυοφυλλιά Καραμπέτη & Μαρία Πρωτόπαππα πρωταγωνιστούν στη σινε-μεταφορά της "Φόνισσας"

Οι δύο σπουδαίες ηθοποιοί κρατούν τους κεντρικούς ρόλους στη διασκευή του γνωστού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

karabeti_protopapa

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος σε συνεργασία με τη σεναριογράφο Κατερίνα Μπέη και την Εύα Νάθενα στην καλλιτεχνική διεύθυνση, πρόκειται να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την κλασική "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τα γυρίσματα ξεκινούν την άνοιξη στη λακωνική Μάνη με την πρεμιέρα να δρομολογείται για το φθινόπωρο του 2023. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο σπουδαίες ηθοποιοί, οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα.

Η επίσημη σύνοψη του φιλμ είναι η εξής:

"Σκιάθος. Αρχές 1900. Σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στην θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα, κι η θέση της είναι χειρότερη από των ζώων. Το θύμα γίνεται θύτης, ο θάνατος μοιάζει λύτρωση κι η Φραγκογιαννού, αναλαμβάνει να "απελευθερώσει" τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού, απειλεί την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού".

Τον Κωνσταντίνο Βενετόπουλο τον θυμόμαστε από το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Draw with Me", το οποίο διεκδίκησε μια θέση στην αντίστοιχη οσκαρική κατηγορία, κινηματογραφώντας τη ζωή του νεαρού ταλαντούχου Μπρέντον Σολ, καλλιτέχνη και ανιψιού της Τζένιφερ Λόπεζ, που εξομολογείται στην κάμερα την εμπειρία του καθώς διένυε το προσωπικό ταξίδι αποδοχής και αυτοπροσδιορισμού ως τρανς με δυσφορία φύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

7 ελληνικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Κωμικές, δραματικές ή αμιγώς γιορτινές, αυτές είναι μερικές από τις ελληνικές παραγωγές που προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
07/12/2025

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.

Οι δραματικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 10/12.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.