Ανακαλύψτε την αφίσα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Δείτε το έργο του εικονογράφου και δημιουργού κόμικ που υπογράφει ως Kanellos Cob για τη διοργάνωση.

tdf24_poster_detail

Ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικ Kanellos Cob, ο οποίος είχε συνεργαστεί ξανά με τη διοργάνωση για την ειδική έκδοση "Αντίδωρο" (2021), βρίσκεται πίσω από την αφίσα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το σκεπτικό του φετινού πόστερ είναι το εξής:
"Μια ανθρώπινη μορφή, η άγρια φύση και ένα εξωτικό πτηνό σχηματίζουν το περίγραμμα της ανθρώπινης συνθήκης, της ζωής μας, του κόσμου που μας περιβάλλει. Μια σχέση συμβίωσης, στην οποία αναζητούμε εκ νέου την αρμονική συνύπαρξη που ο άνθρωπος έχει διαταράξει. Η σχέση αυτή δεν αποτυπώνεται μονάχα στα ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού προσανατολισμού, αλλά σε κάθε έργο που μας υπενθυμίζει πως η έννοια της κυριαρχίας είναι ένα αποκλειστικά ανθρώπινο δημιούργημα".

Δείτε την αφίσα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

tdf24_poster

Βιογραφικό του καλλιτέχνη:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2010, αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, μετακόμισε στη Γαλλία για να σπουδάσει εικονογράφηση και κόμικ στην École Émile Cohl, από την οποία αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το 2014. Το 2012 συμμετέχει στη δημιουργία της τοιχογραφίας "Μoebius", ενώ το 2013 εκδίδει το πρώτο του παιδικό βιβλίο, με τίτλο L’arbre (εκδ. Les Mains Sales). Το 2014 αρχίζει να εικονογραφεί άρθρα για τα περιοδικά Acteurs de l’économie, La Tribune και myTOC.fr. Το 2016 εκδίδει το κόμικ Tout nu et tout bronzé (εκδ. Épicerie séquentielle), ενώ το 2017 συμμετέχει στις εκδόσεις κόμικ Guide de Paris και Histoires du timbre en BD (εκδ. Petit à Petit).Το 2018 εκδίδει το κόμικ Αντίο Μπάτμαν, σε σενάριο Τάσου Θεοφίλου (εκδ. Red n’ Noir), το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2019. Την ίδια χρονιά αρχίζει να συνεργάζεται με το περιοδικό Μπλε κομήτης, ενώ παράλληλα εργάζεται ως εικονογράφος για περιοδικά στον Καναδά (Québec Science), τη Γαλλία (Reliefs, Lyon Capitale) και την Αϊτή (Revue 360). Το 2019 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Hadra Trance Festival στη Γαλλία και, παράλληλα, εκδίδει το γκράφικ νόβελ Ο Ζητιάνος του Ανδρέα Καρκαβίτσα (εκδ. Polaris). Το 2021 σχεδιάζει το κόμικ Γυμνά Οστά σε σενάριο Δημοσθένη Παπαμάρκου (εκδ. Polaris).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
05/12/2025

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.