Οι 5+1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε την άνοιξη

Επιλέξαμε τους τίτλους που θα φέρουν λιακάδα στις σκοτεινές αίθουσες το επόμενο τρίμηνο.

the_batman_new

Ένα "καυτό" κινηματογραφικό τρίμηνο ξεκινά πολύ σύντομα, έτσι επιλέξαμε τους 5+1 must-see τίτλους της άνοιξης, ώστε να βάλετε από τώρα σημείωση στα ημερολόγιά σας...

The Batman (3/3)

Ανυπομονησία στα ύψη για την αποκάλυψη του Ρόμπερτ Πάτινσον στο ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη, ώρα που όμως δεν αργεί. Τα έως τώρα δείγματα της ταινίας δείχνουν πως ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς ("Cloverfield", "Άσε το Κακό να Μπει", "Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή") έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση "Batman", κάτι που επαλήθευσε η σκηνή που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Στην ουσία, με βάση τα όσα ξέρουμε προς το παρόν, ο Batman έρχεται αντιμέτωπος με δύο μοχθηρά κακούς, γνωστούς από τα κόμιξ αλλά και τις παλαιότερες ταινίες. Ο λόγος για το Riddler (Πολ Ντάνο) και τον Penguin (Κόλιν Φάρελ), με τον τελευταίο να δείχνει πραγματικά αγνώριστος. Έπειτα, ο Άντι Σέρκις φορά το κουστούμι του Άλφρεντ, ωστόσο την παράσταση αναμένεται να κλέψει η Ζόι Κράβιντζ που υποδύεται τη Σελίνα Κάιλ, δηλαδή την Catwoman.

The Worst Person in the World (17/3)

Δέκα μέρες προτού ο σκηνοθέτης Γιόακιμ Τρίερ μάθει εάν θα πάρει ο Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου (μαζί με τον Έσκιλ Βογκτ) ή διεθνούς ταινίας, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει προς τι το σούσουρο για το νορβηγικό φιλμ που πέρσι έφυγε από τις Κάνες με το βράβειο ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Ρενάτε Ρέινσβε. Η ηθοποιός υποδεύεται την Τζούλι, μια γυναίκα η οποία στο πέρας των τεσσάρων ετών που απεικονίζονται στο φιλμ αναμετράται στενά με τον εαυτό της. Αρχικά εξαιτίας των περίπλοκων ερωτικών σχέσεών της και στη συνέχεια καθώς επιχειρεί να βάλεις σε τάξη την καριέρα της. Οι υπαρξιακοί προβληματισμοί που γεννιούνται μέσα από αυτές τις εμπειρίες, οδηγούν τη Τζούλι σε ένα απροσδόκητο μονοπάτι αυτογνωσίας.

Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ (14/4)

Το τρίτο κεφάλαιο των περιπετειών του Νιούτ Σκαμάντερ (Έντι Ρεντμέιν) μας προετοιμάζει για μια καταμέτωπο επίθεση ανάμεσα στον πανίσχυρο μάγο Ντάμπλντορ και το διαβολικό Γκρίντελβαλντ, καθώς στο φόντο πρόκειται να ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Πάντως, αυτήν τη φορά μην περιμένετε να δείτε τον Τζόνι Ντεπ πουθενά. Μετά της καταγγελίες της επίσης ηθοποιού Άμπερ Χιντ πως την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Ντεπ αντικαταστάθηκε από τον "καυτό" τελευταία Μαντς Μίκελσεν. Πρόκειται για level-up αν μας ρωτάτε...

Ο Άνθρωπος από το Βορρά (28/4)

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία των "Witch" (2015) και "Φάρος" (2019), ο ανερχόμενος Αμερικανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς επιστρέφει με μια πολλά υποσχόμενη επική ταινία τρόμου. Η υπόθεση του "Northman" (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας) τοποθετείται στην εποχή των Βίκινγκ, όταν ένας νεαρός πρίγκιπας αφού γίνεται μάρτυρας της βίαιης δολοφονίας του πατέρα του, ορκίζεται εκδίκηση με απώτερο σκοπό να επανακτήσει το βασίλειο που του ανήκει. Την ενήλικη και απόλυτα επιβλητική βερσιόν του ήρωα ενσαρκώνει ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που δείχνει αγνώριστος στο τρέιλερ. Τον πατέρα του και βασιλιά υποδύεται ο Ίθαν Χοκ, ενώ τη διανομή των ηθοποιών συμπληρώνουν οι Νικόλ Κίντμαν, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Γουίλεμ Νταφόε και Μπιόρκ. Ο Έγκερς συνυπογράφει το σενάριο του "Northman" μαζί με τον περίφημο Ισλανδό ποιητή και συγγραφέα Σιόν, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποσπάσει οσκαρική υποψηφιότητα για το "Χορεύοντας στο Σκοτάδι" που συνυπέγραψε με το Λαρς Φον Τρίερ, ενώ πρόφατα συνεργάστηκε με το συμπατριώτη του σκηνοθέτη Bαλντιμάρ Γιοχάνσον στον ατμοσφαιρικό "Αμνό".

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (5/5)

Λίγο πριν τριανταρίσουν οι ταινίες του σύμπαντος της Marvel, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καλείται να… βγάλει άκρη με τις παράλληλες διαστάσεις αυτού του κόσμου. Στο "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" η πλοκή συνεχίζεται μετά το φινάλε της "Τελευταίας Πράξης", όταν ο παντοδύναμος ήρωας ναι μεν αποκατάστησε την τάξη στον κόσμο, το ξόρκι του όμως αποσταθεροποίησε την ισορροπία του σύμπαντος. Για να διορθωθεί το λάθος ο Doctor Strange έχει στο πλευρό του τη Wanda (Ελίζαμπεθ Όλσεν) και τον αγαπημένο Σαμ Ράιμι (αρχική "Spider-Man" τριλογία) στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Top Gun: Maverick (26/5)

Ο Τομ Κρουζ έτοιμος να σκίσει ξανά τους αιθέρες, επιστρέφοντας στο ρόλο του μαχητή πιλότου Μάβερικ για τις ανάγκες του -το μαντέψατε- "Top Gun: Maverick". Ο ακούραστος στρατιώτης έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, πλέον πιέζει τους νεοσύλλεκτους ώστε να φτάσουν στο τέρμα των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα, εκείνος κάτι ό,τι μπορεί για να μην πάρει την προαγωγή που αξίζει, αλλά θα τον καθηλώσει στο έδαφος. Μαζί με τον πάντα έτοιμο να υπηρετήσει την πατρίδα του Κρουζ πρωταγωνιστούν η Τζένιφερ Κόνελι ως ρομαντική παρτενέρ, ο Βαλ Κίλμερ ως Άισ­μαν και ο Μάιλς Τέλερ ("Χωρίς Μέτρο") στον ρόλο του γιου του Γκουζ (Άντονι Έντουαρντς). Στη σκηνοθετική καρέκλα του "Top Gun: Maverick" κάθεται ο δοκιμασμένος Τζόζεφ Κοζίνσκι ("Ριψοκίνδυνοι Άνδρες").

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.